David Crosby - The Legendary Hit Collectors

The Legendary Hit Collectors

 

David Crosby - The Legendary Hit Collectors
Zondag 9 juli 2023, 14.00 uur

Lang voordat de akoestische formatie SavondsAlsHetDonkerWordt, oftewel SAHDW werd opgericht, speelden Jan Klop, Harry de Rooij, Leo Vogel en Pieter Kroon samen in de rock-coverband The Legendary Hit Collectors.

Speciaal voor het Gorcumse Hippiefestival werd in 2013 besloten de band opnieuw bij elkaar te brengen om een korte set te spelen met nummers van Crosby, Stills, Nash and Young.
Iedereen die een beetje bekend is met het repertoire van het, ooit als superformatie aangekondigde kwartet weet dat dit niet het soort muziek is, dat je er "snel even bij doet". Vooral de originele harmonieuze zangpartijen van C,S,N&Y vormen een bijzondere uitdaging. Maar juist daarin wisten de mannen van TLHC elkaar bijzonder goed te vinden. Na het Hippiefestival werd het repertoire verder uitgebreid tot een setlijst van bijna 2 uur waarmee de band nog een flink aantal keren heeft opgetreden.
Het spelen in twee bands bleek op den duur in de praktijk toch lastig te combineren en de band TLHC besloot in 2017 dan ook te stoppen met optreden.
Verrassend genoeg is -10 jaar later- opnieuw het Hippiefestival de reden dat de band weer de repetitieruimte opzoekt. Op verzoek speelt de band dit keer een set die vrijwel geheel bestaat uit nummers van de helaas in januari van dit jaar overleden zanger David Crosby. Ze beperken zich hierbij overigens niet tot het C,S,N&Y repertoire, maar hebben besloten ook een aantal nummers van Crosby’s soloalbums en nummers uit zijn periode met The Byrds toe te voegen.