Bramones - Ramones

Bramones

 

Bramones | Ramones
Zaterdag 2 juli 2022, 16.00 uur

Al jaren hebben vriend Henk Scherff en Bertan van der Veer het er al over om een keer met de uitermate subtiele, doch tevens volledig hooggetempificeerde vroemvroemvroem-muziek (ja: het is tegenwoordig 'in' om VVD'achtige verstappengeluiden te laten klinken, maar hier houd ik het bij) van de onvolprezen, en op één -later ingevlogen- lid na overleden, Ramones jouw/ons hippiefestival op te fleuren.

Het betreft dus een delegatie der Vale Gieren, aangevuld met Bertan. Zij verzorgen een 'One, two, three, four!'-set op hippie 2022.

We hebben nog leren jekkies in de kast hangen. Spijkerbroeken hangen gewoon al kapot in de betere winkel, pruiken zijn besteld en wie weet: mevrouw Van Rosmalen kan zomaar Sandy Ramone worden, naast Henkie, Hanky, Baxie en Bertie Ramone.

De rook van de woelige jaren was aan het optrekken. Amerika's Westcoast dommelde; hasjdamp en establishment werden één en Bob Dylan kocht een elektrische gitaar. In het oosten van de States maakten rock, roll en rebellie gelukkig nog wel de dienst uit: CBGB, Voidoids, Patti, Ramones gaven het antwoord op de hippiëske slaperigheid van de andere kant.
Het eenvoudige 1234! op z'n Engels one two three four, is een mooie samenvatting van de tomeloze punkrock die de vier broertjes Ramone de wereld schonken. In het kader van heroproepen der klassiekers wil het Noordbrabants kwartet Bramones (Leaky, Marky, Baksy en Berty Bramone) op eigentijdse wijze de inmiddels allemaal overleden Ramones tributeren. Het hippiefestival is daarvoor de geëigende plek.

Henk Scherff (Leaky) - gitaar
Andries Baks (Baxy) - basgitaar
Marco Beumer (Marky) - drums
Bertan van der Veer (Berty) - vocalen