Weer of geen weer, altijd plezier op het hippiefestival

Op 7 – 8 – 9 juli aanstaande is het weer tijd voor het Gorcums Hippiefestival! Velen kijken er reikhalzend naar uit. Wie er ook speelt, wat er ook aan kramen staat, welke bussen er ook staan, wat voor weer het ook is... iedereen is dat weekend altijd vrolijk. Want dan komen we bij elkaar om het leven te vieren in een sfeer waarin iedereen zich thuisvoelt. Waarin verschillen gevierd worden en overeenkomsten gekoesterd. Je je gang kan gaan. Niemand op elkaar let. En tegelijkertijd iedereen een oogje in het zeil houdt.

Allen delen het gevoel van vrijheid, doordat je weet dat iedereen z'n verantwoordelijkheid neemt. Voor de sfeer, voor elkaar, voor zichzelf. Iedereen is er voor zichzelf. En dat 'zelf', dat zoekt verbintenis. Al die kleurrijke individuen gaan op in een groter geheel dat meer is dan de som der delen.


Is het al zover?

Kom je opladen in het weekend van 7, 8 en 9 juli Buiten de Waterpoort. Op vrijdag dansen we op de Woodstock Tribute Band en zaterdagavond gaan we los op de hippiesongs die The Royal Engineers voor ons gaan spelen! Entree voor de tentfeesten is 7,50. Overdag is het festival gratis toegankelijk.

Bands die dat weekend het buitenpodium komen vullen zijn onder meer Le Band, Krachtwerk, Meet Wood Flack en Steely Fan. Maar ook de muziek van een jonge Bob Dylan is te horen. En die van bluegrassmuzikant en begenadigd banjospeler John Hartford. Hendrix en andere hippieblues wordt gespeeld door oudgedienden, net als muziek van The Kinks waarmee het festival op de zondag wordt afgesloten.

Met een beetje geluk -en dat hebben we meestal- is het mooi weer, zodat we naast lekker in het gras zitten ook op onderzoek uit kunnen gaan op de hippiebazaar. Waar voor iedereen leuke dingen te zien en te doen zijn.

Kijk voor het programma en een beschrijving van de bazaar op www.hippiefestival.nl

GrooveProof DJ bus

Dansmuziek tussen de bands door! Hippie dans muziek natuurlijk.Van de GrooveProof DJbus!

Grooveproof dj bus

Sandor & Paul schrijven:
Voor het hippiefestival spelen we zelfs alleen maar Woodstock en aanverwanten – dus ook nog wel de soul en funk uit die tijd, want dansen zullen we!!

https://www.facebook.com/Grooveproofdjbus/

WOODSTOCK TRIBUTE BAND

Woodstock Tribute Band - Vrijdag 7 juli 2017 Hippiefestival Gorinchem

De Woodstock-Tribute band staat garant voor een wervelende show “Love and peace are back in town”. Alle muziek uit de Woodstock film passeert de revue: nummers van Janis Joplin, Melanie, Ten Years After, Jefferson Airplane, The Who, Tim Hardin, Santana, Crosby-Stills-Nash & Young, Jimi Hendrix, Joe Cocker Country Joe Mac Donald en vele anderen.

 

 


bestel uw vrijdag ticket

THE ROYAL ENGINEERS

The Royal Engineers - Zaterdag 8 juli Hippiefestival Gorinchem

Zelden is een muziekgenre zo verwaterd als de pure pop die zijn stempel op vele generaties heeft gedrukt. Van oorsprong bruisend, kolkend en een tikje rebels, tegenwoordig vaak plat en inhoudsloos. The Royal Engineers brengen het genre terug naar de bron, om het met een ferme adrenalinespuit in het hart weer volledig tot leven te wekken. De orkaan die op het podium ontstaat, komt niet tot stilstand tot iedere bezoeker volledig omver geblazen is.


bestel uw zaterdag ticket

Hippiebusjes

LET OP!!!
GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR
Het is ook niet meer mogelijk om op de reservelijst te worden geplaatst.

Hippie busje
 

Afterparty 2017

Dit jaar is de afterparty op zondag 9 juli in Cafe 't Hoekje aan de Langendijk 90

PLAN JE ROUTE

Het adres van Hippiefestival is Buiten de Waterpoort, Gorinchem. Plan hier jouw route naar het festivalterrein.  Volg ten allen tijde de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

AFSLUITING BUITEN DE WATERPOORT

Buiten de Waterpoort wordt zaterdag 8 juli en zondag 9 juli afgesloten voor verkeer tussen 12.00 uur en 18.00 uur, met uitzondering van bestemmingsverkeer.
De afsluiting is vanaf Petersbrug t/m Tolsteeg.

Vanwege de drukte is het handig om met de fiets of lopend te komen. Kom je wel met de auto, dan zijn de parkeergarages het goedkoopst om te parkeren in de binnenstad. Nog goedkoper echter en misschien wel handiger is het om aan de overkant te parkeren en dan de pont of watertaxi te nemen! Die meren namelijk aan op het festivalterrein. De watertaxi vaart tot 1:00 uur 's nachts.

Mensen met een gehandicaptenparkeerkaart mogen wel Buiten de Waterpoort parkeren.
Let op !! het is dit weekend niet toegestaan om op de boulevard te fietsen.

Vrijdag 7 juli 2017

avond programma

20.00 uur
Hippiefeest in grote tent
21.00 uur
Crackin' up - Roling Stones akoestisch
22.00 uur
The Woodstock Tribute Band
vooraf en aansluitend hippie dj's Martin en Roel

Zaterdag 8 juli 2017

dag programma
( gratis / free )

13.00 uur
Zangwerkplaats
13.30 uur
Nick van Wijk - Eric Clapton
14.00 uur
Pitch - Creedence Clearwater Revival
15.00 uur
Boom & Weldam tribute to John Hartford
16.00 uur
Le Band
17.00 uur
Krachtwerk - Kraftwerk
18.00 uur
Rusty Nuts - Allman Brothers
19.00 uur
djembe fola (op het veld)

Zaterdag 8 juli 2017

avond programma

21.00 uur
hippiefeest in de grote tent
22.00 uur
The Royal Engineers - hippie hits
vooraf en aansluitend hippie dj's Martin en Roel

Zondag 9 juli 2017

dag programma
( gratis / free )

13.00 uur
Tom Hartman - Bob Dylan
13.30 uur
Paul Putters & friends - Van Morrison
14.30 uur
Sandra van Rosmalen & friends - Fleetwood Mac
15.30 uur
Steely Fan - Steely Dan
16.30 uur
Back in Town feat. El Kroppo - hippie blues
17.30 uur
Keplr into Bowie
18.30 uur
The KinKsMen

Sponsoren