Gorcums Hippiefestival

Wat een heerlijk festival is dat door de jaren heen geworden. En eigenlijk al vanaf moment één.
Het was meteen duidelijk dat het een behoefte vervulde. Een plek waar je lekker jezelf kan zijn, waar er zonder oordeel naar elkaar gekeken en omgekeken wordt. Waar het leven in al zijn verscheidenheid gevierd wordt. Waar je kan dansen, elkaar ontmoeten, bijkletsen, nieuwe mensen ontmoeten. Waar je met de hele familie samen kan zijn, waar elke leeftijdsgroep zich welkom voelt. Waar het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wat je voor werk doet, hoe je eruitziet, of je wil socializen of juist in je eentje in het gras zitten. Waar je gerust in je allerkleuigste outfit rond kan huppelen. Waar je velen ontmoet die je lang niet gezien hebt. Op een gegeven moment hét moment in het jaar dat je elkaar ziet. De plek waar iedereen in dat weekend is. The place to be, Thuis, in dat weekend.
 

Thuis, dat hoeft niet een plek te zijn. Je kunt ook je thuis vinden diep in jezelf. Als je in alle rust, in je eentje, in de natuur loopt, tussen de bomen of langs de rivier, of waar je je ook bevindt, je kan in stilte je thuis in je hart vinden. Als je je hart opent en je laat het licht binnenstromen, de oneindige bron van licht. Waarmee je jezelf omarmt, waarmee je liefde wordt. Je thuis, gewoon waar je ook bent, in jezelf. Je thuis voelen, kun je zo altijd, waar je ook bent, oproepen. Dat hangt niet af van de plaats waar je bent of het gezelschap waarin je je bevindt. Dat kun je overal zijn. Dat kan overal zijn.
 

Het is wel extra fijn als je samen bent. Bij elkaar. Elkaar kunt aanraken, met elkaar kunt praten, samen kunt dansen. Maar dat heerlijke samen-gevoel kun je ook krijgen als je weet dat je allemaal op dat moment aan elkaar denkt, als je allemaal hetzelfde voor ogen hebt. In dit geval: het hippiefestival. De sfeer van het hippiefestival.
 

Een nieuwe stijl festival met de hedendaagse maatregelen optuigen, zien we niet zitten. Het hippiepubliek is niet het type mens dat op afstand van elkaar op één plek gaat zitten, laat staan slechts op vertoon van het een of ander binnen te komen. Dit jaar wordt er Buiten de Waterpoort niets door ons georganiseerd, dat is verschoven naar 2022. En hoe we het dan doen, dat gaan we zien. Voor nu, het kan zijn dat we een hippieDJ een livestream laten doen. Maar verder komen we niet bij elkaar ofzo. Wat dan wel?
 

Laten we dat weekend ieder op onze eigen manier het hippiefestival-gevoel beleven. Door je aller-representatiefste foto op de hippie-facebookpagina te plaatsen bijvoorbeeld. Of een livestream-optreden te verzorgen. Of in hippiekleren te dansen in je tuin. Of door met je gezin fijn te gaan picknicken ergens met het hippiefestival in gedachten. Ieder die daar behoefte aan heeft, op z'n eigen manier. Als we allemaal op die sfeer afstemmen, wie weet, misschien voelen we elkaars energie, elkaars trilling. Elkaars liefde. Laten we dat weekend allemaal op de liefde afstemmen.

Tot het eerste weekend van juli 2022!
LOVE
PEACE
FREEDOM

No love, peace & happiness

Het doet pijn om opnieuw te beslissen dat het Hippiefestival niet kan doorgaan. Het festival was al uitgesteld van begin juli naar september. Dan zou het toch moeten lukken om Buiten de Waterpoort weer om te toveren tot een groot hippiedorp met podia en kramen.

Stel dat festivals dadelijk weer mogen, de kans dat er vanwege de coronamaatregelen allerlei voorwaarden zullen zijn, is groot, Ons festival is juist een evenement waar mensen vrij zijn om te gaan en te staan waar ze willen. Zoiets past niet bij ons.’

Mogelijk festival online

Mogelijk dat we online nog iets van een festival opzetten. Daarover denken we na. Verder richten we onze blik op juli 2022 wanneer er weer wel een echt Gorcums Hippiefestival Buiten de Waterpoort kan worden gehouden.

Stichting METEC

Sponsoring

Interesse om sponsor te worden van dit evenement?
Download het sponsorformulier

Sponsoren