Tentfeest vrijdag 6 juli 2018

Bands en hippie dj's. Aanvang: 20.00 uur. Entree € 7,00
Bestel tickets
vooraf en aansluitend hippie dj's Martin en Roel.
XL a tribute to rock is een classic rock coverband die zowel de bekende covers speelt, maar ook zeer goede nummers speelt die misschien iets minder bekend zijn maar wel geweldig mooi zijn, wat een verrassend goed afwisselend repertoire oplevert. Dit alles staat garant voor een spetterende show.  De bandleden geven zich helemaal op het podium en je kunt zien dat ze er veel lol in hebben, dat merk je aan de sfeer die de band uitstraalt, wat opvalt is dat er van alles gebeurt tijdens een optreden zeker door de zanger wat de toeschouwers blijft boeien. Ook staat XL a tribute to rock bekend dat met een specifiek eigen geluid heeft met een volle vette sound. Strakke drums en dragende baspartijen, aangevuld met twee gitaristen die zorgen voor vette slag partijen en gierende of melodieuze solo’s die ook beide gitaristen voor hun rekening nemen.  Het repertoire van XL a tribute to rock bestaat uit covers van: Whitesnake, Saxon, AC/DC, The Cult, Gotthard, ZZ Top, Queen, Lynyrd Skynyrd, Y&T, Thin Lizzy, Ufo, Iron Maiden, Gary Moore, Chickenfoot, Metallica en The Gods.  XL a tribute to rock bestaat inmiddels bijna 10 jaar en bestaat uit 5 enthousiaste ervaren muzikanten die weten hoe rock gespeeld moet worden.

 
Rock coverband XL - Hippie rock
Zang: Johan Postma, Drums: Frans Dame, Bas: Bert van Dijk, Gitaar: Peter Both. Gitarist Anton Schreuders gaat stoppen met de band en doet hiermee zijn laatste gig met XL!

  YOUTUBE
Een band, ontstaan uit de liefde voor het epische geluid van Led Zeppelin. Een band, bestaand uit vier ervaren muzikanten die alles op alles zetten om het gevoel en de benadering van die legendarische Zep live optredens van de vroege 70’s weer tot leven te brengen. Steeler neemt je mee terug naar deze legendarische Zeppelin performances met hun non-stop show die je helemaal omver blaast. Een show met de juiste dynamiek, kleding en show elementen die het publiek meeneemt in een geweldige Zeppelin live ervaring. Wat die vroege Led Zep sound zo karakteristiek maakt, is de vrijheid en de experimenteer drang die de originele band uitdroeg. Niet alleen op hun opnames maar juist ook op het podium. Dat is wat Steeler zo uniek maakt. Ze nemen je mee in de vrijheid van de Zepnummers. Met muziek op de voorgrond, maar dressed to match, spelen ze die klassiekers met een urgentie en een losheid die je meevoert en maar lastig weer loslaat. Het is dan ook niet voor niets dat in de in 2014 uitgebrachte live dvd door led Zeppelin gitarist Jimmy Page zelf bekroond werd met de quote: "Wow, these guys keep the Led Zeppelin flame burning in the best possible way" Steeler is opgericht door Luca Giordano. Een ervaren gitarist die al zijn hele leven de archetypische gitaarstijl Jimmy Page ademt en speelt. Geaard in de Blues maar met een voorliefde voor heavy riffs, zet hij, gewapend met zijn Les Paul, zijn dubbelneck gitaar, Marshall en zijn strijkstok, tot in de details de stijl van zijn muzikale voorbeeld neer. J.P. Hofman is een bassist die zijn sporen ruimschoots heeft verdient. Hij las de advertentie die Luca had geplaatst voor een Zeppelin tribute en belde direct. Na een goed gesprek hadden ze elkaar gevonden. Hij is de geschikte kandidaat. JP is van de partij! Zijn volle, creatieve en rauwe basspel is iets wat je tegenwoordig nog maar zelden tegenkomt. Onze drummer! Lennard Veldhoen. Als lotsbestemming bij Steeler terecht gekomen. Deze man is opgegroeid met de klanken van John Bonham. En net als Bonham, ademt hij die heavy handed bluesy groovy 70’s drumstijl en laat het klinken alsof de hemel openbarst. Zijn drumsolo in Moby Dick is legendarisch. Lenny is essentieel voor de zo authentieke Zeppelin sound van Steeler. Als laatste kwam Jeroen Nielen bij de band. Een jonge zanger vol zelfvertrouwen. Een echte blues zanger die één is met de vrijheid die de typische led Zeppelin live sound nu juist zo uniek maakt. Jeroen scheurt het “hoog” er uit en doet je trillen op je grondvesten. Hij pakt het prachtige knallende “laag” op een manier dat het rechtstreeks bij je binnenkomt.