Hippiefestival zaterdag 6 juli 2019

Festivalterrein open: 12:00 / Toegang gratis

Pitch is een rock coverband en heeft de Betuwe als uitvalsbasis maar speelt door het hele land. Coverband Pitch bestaat uit 6 ervaren muzikanten met samen meer dan 100 jaar podiumervaring. Van stampvolle kroeg tot een festival, een 50ste verjaardag of een bruisende feesttent. Hoe groot of klein de zaal ook is, Pitch speelt altijd vol passie! Het repertoire bestaat uit de beste rock hits van de Top 2000 waarin ook de Nederlandstalige nummers niet ontbreken. Pitch speelt 3 sets van ongeveer 50 minuten. Te denken valt hierbij aan: De Dijk, Golden Earring, Blöf, The Rolling Stones, Robert Cray, Doobie Brothers, Dire Straits, Chuck Berry, Queen, Creedence Clearwater Revival, Herman Brood, The Eagles, U2, Robert Palmer en vele vele anderen. Natuurlijk is Pitch een rock coverband, maar dat wil niet zeggen dat je na een optreden van ons stokdoof naar huis gaat. Wij passen het geluidsniveau aan naar de ruimte waarin we spelen, zodat het wel stevige rock blijft maar ook plezierig om naar te luisteren. Eerder speelden ze een overtuigende set Creedence Clearwater Revival songs op het hippiepodium. Dat wilden we nog wel een keer horen!

Www.coverbandpitch.nl

Line-up:
Brian Bannink-zang
Arend Colenbrander-gitaar
Mark van Eck - gitaar
Robin Westra-bas/voc
Stefan Teunissen-toetsen/voc
Casper Colenbrander-drums
 Pitch - ccr

Flavour Graveyard is een jonge band uit Gorinchem en omstreken. De band bestaat uit de zangeressen Dane en Erin Blom, Linsey van Hoogdalem en muzikanten Vincent Bogaard (o.a. The Broken White Vans) op gitaar, Rick van Horssen op bas (Bright Companions) en Mitchel Vet (The Broken White Vans) op drums. De genre is pop/rock/country.

Flavour Graveyard mag op alweer de 13e editie van het Gorcums Hippiefestival een band van Hollandse bodem coveren: Shocking Blue

Shocking Blue is een Nederlandse band die in de jaren zestig en zeventig actief was. In 1962 werd de band opgericht door Robbie van Leeuwen. In 1968 werd de band verreikt met Mariska Veres. Dit bleek een goed idee te zijn, want in 1969 scoorde de groep een grote hit met het nummer Venus. In Nederland werd dit geen nummer één notering, maar in Amerika wél. Shocking Blue werd hiermee de eerste Nederlandse groep die een nummer één hit in de Verenigde Staten wist te scoren. De bandleden kregen in 1970 de titel Ereburgers van Den Haag, omdat ze zoiets groots hebben bereikt.
 Flavour-Graveyard

Grateful Dead tribute band; songs from the different periods

De enige echte Grateful Dead tribute act in Nederland! Compleet met 2 drummers speelt dit hippie-collectief de lekkerste Grateful Dead nummers en neemt het publiek mee op reis door psychedelische jams, hete rock'n roll en oude Americana. Met gevestigde Utrechtse helden als Alex Siegers, Eric Kerns, Tim Kerssies, Gildor van Beers en Patrick Bossink is dit een show die je niet wil missen!

The Grateful Dead ontstond in de zestiger jaren, tijdens de opkomst van de hippie cultuur. Onder invloed van lsd werd hun muziek steeds psychedelischer. Ze waren een echte jamband met urenlange improvisaties. Een concert duurde vaak uren en er waren er geen twee hetzelfde. De band heeft een cult-status in de Verenigde Staten. Er was steeds weer nieuwe aanwas van jonge fans, de zogenoemde Deadheads. Met de dood van Jerry Garcia stopte de band officieel. Drie decennia lang waren zij de vaandeldrager van de hippiebeweging. De andere bandleden treden nog steeds op. Vanwege het ontbreken van grote hits waren zij vooral groot in de VS. Wat dat betreft is het niet verrassend dat de enige echte Grateful Dead tribute in Nederland, Deadly Grateful, wordt aangevoerd door een Amerikaan, Eric Kerns (Swamp Chicken, Le Band). Hij en de andere bandleden stonden al eerder in verschillende formaties op het hippiepodium. Deze keer een ode aan de ultieme jamband,
The Grateful Dead!

Line-up:
Alex Siegers
Eric Kerns
Patrick Bossink
Gildor Van Beers
Tim Kerssies

Deadly Grateful 

All Right Now speelt nummers van de legendarische blues-rockband Free. Free werd opgericht in 1969 en ging al in 1973 ter ziele. In die korte periode wist de band indruk te maken met een aantal fantastische albums. Het gitaarspel en natuurlijk de kenmerkende stem van Paul Rodgers spraken een groot publiek aan. Nummers als The Hunter, Wishing Well en natuurlijk de megahit All Right Now zijn klassiekers geworden. De Gorcumse gelegenheidsformatie All Right Now brengt deze en andere nummers van Free op zaterdag, 6 juli as om 16:00 uur op het hippiefestival. De leden van deze formatie hebben in diverse samenstellingen eerder op het hippiefestival gestaan. Zo werden onder meer The Doobie Brothers, ACDC, Van Morrisson, Rolling Stones, Golden Earring en Thin Lizzy gecovered.

De bezetting is als volgt:
Paul Putters-zang
Twan van Genderen-gitaar
Rien Vaarwater-gitaar
Hennie van Mourik-basgitaar en zang
Rien Versteeg-drums.
 Free

Parasoul is een 11-mans formatie die authentieke soul en R&B samenbrengt tot een swingende smeltkroes. Parasoul staat garant voor een dampende en fantastische soulnight en is vastbesloten Nederland te overtuigen met een swingende show! Herkenbare soulklassiekers komen voorbij, maar ook minder bekende en moderne soul behoort tot het repertoire. Opzwepende nummers, gevoelige ballads, kijk op Parasoul.nl voor het repertoire. Fantastische samenzang, spetterende blazers en een zéér ervaren ritmesectie zorgen ervoor dat niemand stil kan blijven staan.

De band heeft tevens een volledige set met nummers van Joe Cocker op het repertoire. Hiermee spelen ze op de dertiende editie van het Gorcums Hippiefestival!

Heel het weekend een flower power gevoel, lekker relaxen en vooral luisteren naar alle tribute bands die het Woodstock gevoel uit het jaar 1969 gaan herbeleven! Parasoul goes Joe Cocker, op zaterdag 6 juli. En het wordt fantastisch! Compleet met alle blazers en fantastische samenzang, en voor de gelegenheid een percussionist! Wil je niks missen? Hou het event op fb in de gaten!

www.parasoul.nl

Line-up:
Hans Willem van Kakerken-zang
Monique Gering- zang
Marianne Sevenhuysen-zang
Dick van Herwijnen-baritonsax
Menno van Genderen-trompet
Nick Smits-altsax
Arie Bogerd-tenorsax
Marc Meijer-drums
Michel Sep-basgitaar
Adri Rulens-hammond
Loek – gitaar
Debora Portier – percussioniste

Parasoul

Gerben Koolen kennen we van zijn Allman Brothers set met de Rusty Nuts, op hippie 2017. De rook steeg op vanaf het podium. Als het goed is, gaat dat weer gebeuren want zijn huidige band Farstreet speelt volgens de bio spekvette bluesrock! De bekende Roosendaalse formatie FARSTREET onder leiding van frontman gitarist Jasper Verstraaten, brengt heavy bluesrock , stevige boogies, afgewisseld met hier en daar een ballad, op een zeer eigenwijze, dynamische manier, verwant aan de stijl van o.a. Gary Moore, Jimi Hendrix en Rory Gallagher. Het 70s rockwerk wordt ook niet geschuwd, denk aan Cactus, Cream en Humble Pie. Opvallend is hoe Farstreet een eigen draai kan geven aan bekende covers, naast hun eigen werk. Voor het hippiefestival zal Farstreet echter een complete Hendrix set ten gehore brengen. Gitarist/zanger Jasper Verstraaten is een zeer ervaren gitarist/zanger, en deed diverse gastoptreden met nationale en internationale artiesten zoals Jan Akkerman, Mike & the Mellowtones, Chicago blueslegend Eddy Clearwater en the Juke Joints. Bij deze laatste band ging Jasper regelmatig mee als gitarist. Keith Pistorius op drums en Gerben Koolen op basgitaar en zang maken de band compleet. Dit ritme-andem heeft veel ervaring in de Rock en Blues scene. Samen zijn ze als een geöliede machine die perfect aansluit bij de speelstijl van Jasper.

Line-up:
Jasper Verstraaten : Guitars/vocals
Keith Pistorius : Drums
Gerben Koolen : Bassplayer

Farstreet 

19.00 DJ Def Kees

 
 Def Kees