Hippiefestival zaterdag 7 juli 2018

Festivalterrein open: 12:00 / Toegang gratis
Natuurlijk zijn zij er ook weer bij: de ruim 50 zangers van Zangwerkplaats Gorinchem.
Onder leiding van Helga Buitelaar hebebn de kids zich verdiept in Our House van CSNY waar Helga een hertaling van maakte. De tieners zingen iets van CCR. De zangwerkplaats Vocalgroup gaat a-capella, meerstemmmig: After the goldrush van Neil Young doen en de volwassenen steken in bij de samenzangstukken. Deze keer wordt de zangwerkplaats begeleid door Flavour Graveyard: een jong, dynamisch, ambitieus bandje dat zelf een nummer doet met de zangwerkplaatszangers als backingvocals! Het belooft weer een mooie opening van het Huippiefestival 2018 te worden!

www.zangwerkplaatsgorinchem.nl
Zangwerkplaats
Net als 52C, de jongste band uit het gezelschap zorgden voor gangbare popnummers, zoals Nobody's Wife van Anouk, Wicked Way van Waylon en Hold The Line van Toto.

Herinnering
De band wordt goed ontvangen door een grote groep muziekliefhebbers die naar 't Hart zijn afgereisd. Op 13 mei van dit jaar hebben de vijf hier ook hun eerste optreden samen beleefd. Merijn de Ruiter: "Bijzonder om weer hier terug te zijn."
Met Harmen van den Berg (20) op drums, Jochem de Ruiter (16) op de basgitaar en zijn broer Merijn (17) op de toetsen, heeft de band roots liggen in Hardinxveld-Giessendam. Met gitarist Daniël Kraaijeveld (19) uit Sliedrecht en de stem van de 16-jarige Lisa van Veen uit Ameide is de band compleet. 52C (five-to-see, vernoemd naar de vijf mensen die te zien zijn) ziet elkaar geregeld buiten de repetities om die in de tuin worden gehouden van de familie De Winter, waar de studio gaat. Zo zijn de vrienden afgelopen zomer naar het concert van Anouk geweest. "Wij vinden Anouk allemaal een goede artiest, een mooi mens en wilde haar graag eens live zien," zegt Kraaijeveld. De gitarist ging zangeres galant ophalen. "Ik sta in de straat," appte hij. Van Veen liep naar buiten en kon hem in geen velden of wegen bekennen. Terugdenkend aan die avond glimlacht de echte gentlemen: "Ik stond wel in de goede straat, maar in het verkeerde dorp. Moest nog een half uur rijden om haar op te halen. We waren nog nét op tijd voor het optreden." De band kan er nog steeds om lachen en haalt deze bewuste avond te pas en te onpas aan wanneer zij anekdotes over elkaar vertellen.

Popschool
Eigenaar van De Popschool, de muziekschool in de omgeving Hardinxveld-Giessendam, Pim van den Hil heeft de vijf bij elkaar gebracht in juni 2016.
52C Aretha Franklin
Savonds Als Het Donker Wordt, of kortweg SAHDW, heeft zich gespecialiseerd in het "in een akoestisch jasje steken" van de allermooiste Engelstalige hits uit de Gouden Eeuw van de popmuziek.
Daar zit normaliter veel, heel veel, muziek uit de top 2000 tussen, maar de band speelt ook heel veel nummers waarvan je je afvraagt hoe het mogelijk is dat ze de Top 2000 nooit hebben gehaald.
De band heeft in diverse theaters opgetreden, maar ook in een kerk, een kasteel, een park, hotels en restaurants, op straat, tijdens festivals, in de woonkamer en zelfs aan de rand van een binnenzwembad.
Het belangrijkste element in het repertoire van SAHDW vormt de meerstemmige en afwisselende zang. De heren begeleiden zichzelf daarbij op akoestische gitaren, mandoline, banjo, bas, percussie en mondharmonica
De laatste keer dat de band op het Hippiefestival speelde werd de band hevig geplaagd door stemproblemen. In een set waarin uitsluitend nummers van The Eagles worden gespeeld, en waarbij het dus juist op de zang aankomt, is dat natuurlijk heel frustrerend. Tijd voor revanche!
Zaterdagmiddag, vanaf kwart over 2, proberen de mannen het opnieuw. Speciaal voor de gelegenheid is een fraai semi-akoestisch setje samengesteld van prachtige Eagles-hits.
Leuk om te weten. Dit is voor Geurt-Jan, de kersverse bassist, de eerste keer dat hij meedoet aan het Hipiefestival. Eens kijken of de band alle sterke verhalen die ze tegen hem hebben opgehangen ook werkelijk kunnen waarmaken.
Geurt-Jan: basgitaar en zang
Harry: cajon, percussie en zang
Jan: gitaar en zang
Martin: gitaar, mandoline en zang
Pieter: gitaar, banjo, mondharmonica en zang (geen viool dit keer)
SAHDW
Little Hat is een gloednieuwerootsformatie uit Nederland die blues met een rock ’n rollfeel combineren tot hun eigen unieke geluid. Inspiratie voor de bandnaam kwam van Mississippi bluesman Dennis ‘Little Hat’ Jones, welke van grote invloed was op Frankie Lee Simms: een belangrijk figuur in het repertoire van Little Hat. De sound van Little Hat is samen te vatten als “sleazy, rockin’ &oldskool” en het unieke van de band zit hem voor een groot deel in het feit dat de band zonder bassist speelt.
Kern van de band is het duo Machiel Meijers (zang/harmonica) en Willem van Dullemen (gitaar/zang), welke alle langere tijd binnen de band Stackhouse en het duo Meijers & van Dullemen actief zijn. In Little Hat worden de mannen aangevuld door het stuwende ritme van het aanstormende drumtalent Paolo de Stigter. Het harmonicaspel en de zang van Meijers is rauw en meeslepend en van Dullemen vult dit perfect aan met zijn diepgaande kennis van de verschillende stijlen die aan bod komen.Little Hat is een echte ensembleband en klinkt daardoor bijna als een one-man band. De groove en de diepte zitten hem in het samenspel en dit maakt elke show uniek.
Sinds het korte bestaan is de band al een graag geziene gast op verscheidene festivals en staat een debuutalbum ook al in de planning. Al met al maakt deze formatie dus een vliegende start en binnen de scene kijkt men benieuwd uit naar de verdere ontwikkeling.
De band walst als een stoomtrein over het dansende publiek heen, dus mis een optreden van Little Hat niet!
Hippie blues - Little Hat
Live Wire speelt op het Hippiefestival nummers van AC/DC. Ze spelen alleen nummers uit de eerste periode van de band, toen Bon Scotch nog de leadzanger was. AC/DC is wereldberoemd geworden met nummers als Whole lotta Rosie, Rock 'n Roll Damnationen Highway to Hell. Live Wire zal het Hippiefestival laten rocken als nooit tevoren!

De set bestaat louter uit klassiekers die iedereen zal herkennen en mee zal kunnen zingen. De band bestaat uit ervaren rockmuzikanten uit Gorinchem en omstreken. Ze hebben, deels samen, gespeeld in bekende bands als Seventh Seal, Terrifying, Shebang, Beuk!, Back Home, Steaming Blues Express en Rusted

Laat je verrassen door de muzikaliteit van Live Wire en ga uit je dak als een rockende hippie.... Let there be Rock!!

Zang: Bionda
Gitaar: Twan
Gitaar: Victor
Bas: John
Drums: Arjan
 

Live-Wire

 

 

Joeke schrijft:

Soms vergeet ik wat voor te gekke tijden met de MUZIEK heb doorgebracht!Butt de train kept rolling in the bend.En door.Move(like a troglodyte)


7/7/17:00 HIPPIIYEAHAFESTIVAL
MET THE HONKYTONKINGS:
GERRIT VANDEN BERG BAS ZANG
FRANK VISSER GITAAR ZANG
JOEKE K KNIJFT ZANG GITAAR

introducing:

THE CARTER WOMEN:
CHRISTINE 'JUNE' JANSEN ZANG
COOTJE 'MOTHER MAYBELLE' KNIJFT ZANG

(The Carter family was een, van het Amerikaanse platteland afkomstige, countryband die optrad tussen 1927 en 1943. Hun Hillbillymuziek was van grote invloed op zowel de latere bluegrass, country, pop als rockmuziek).

The Carter - Joekes Carter Family

Johnny Bell heeft er voor dit optreden van JABB (Just Another Brit Band) weer een aantal retegoeie muzikanten bij getrokken. Dit dansfeest is compleet!

Jeffrey van Duffelen drums

John de Ruijter bas

Steve Burton Piano

René Ederzeel lead guitar

Johnny Bell singer guitar

Louise Watts singer

Jerry Hoeby percussion

 

 

www.facebook.com/jabbjustanotherbritband

www.reverbnation.com/jabbjustanotherbritband

 

 

 

JABB - Hippie funk
Vast team bij de Groove Proof zijn dj Paulus DB en dj Juice Willis. Het eerste optreden was tijdens het Costa del Soul festival in 2009 aan het strand van Blijburg op IJburg, Amsterdam. Toen werd de bus bemand met onder andere dj's: Zender, Thomas Morillio (Dekmantel), Stevan de Peven en Arjuna Schiks. Daarna heeft de bus op vele locaties gestaan en is verhuurd aan festivals als: A day at the park festival, Vrijland festival, Metro 54 fesitval, Lief festiv l, Kings of Color, Kingsspay festival, Kosmopolite, Wooferland festival, Obsession festival, HerrZimmerman festival just to name a few....

Zoals de naam al aangeeft wordt en mag er alleen maar muziek met een lekkere "groove" worden gedraaid vanuit de bus. Soul, Funk, Hiphop, Dub, Reggae, Dancehall, R&B, Rock & Roll, Stonerrock, Deephouse, Jungle, Disco, Houseclassics ect.. Dus geen gabberhouse, hardcore, trance, punk, carnaval en andere meuk.

Voor het hippiefestival spelen we zelfs alleen maar Woodstock en aanverwanten – dus ook nog wel de soul en funk uit die tijd, want dansen zullen we!!

Tijdens de overgang van het buitenprogramma naar het binnenprogramma in de grote tent, zaterdag van 19-20 uur, gaan ze los met oa reggae.

https://www.facebook.com/Grooveproofdjbus/
Groove Proof DJ bus