Hippiefestival zaterdag 8 juli 2017

Festivalterrein open: 12:00 / Toegang gratis
Ze zijn er weer, dit jaar voor de tiende keer: de kinderen, tieners, jong volwassenen en volwassen zangers van de zangwerkplaats! Dit jaar zingt elke groep een paar nummers met de band. Bij de finale staan alle zangers op het podium!

De band bestaat uit: Vincent Bogaard op gitaar, bassist Mark Kwaakernaak en drummer Johan van Drunen. Izaak Boom speelt ook een nummer op de banjo. Ooit is de groep enthousiaste zangers begonnen met 7 kinderen. Twee daarvan zingen nog steeds mee! Het verschil met een koor is dat de leden in grote mate zelf bepalen wat ze zingen en waar. Er wordt materiaal op maat gemaakt. Het is een zangles maar dan in een groep. Er wordt hard gewerkt aan techniek en samenklank, meerstemmigheid en solo zingen. De zangwerkplaats staat onder leiding van vakleerkracht muziek, zangeres en fluitiste Helga Buitelaar.

www.zangwerkplaatsgorinchem.nl
Singersongwriter Nick van Wyk uit Zaltbommel is puur en authentiek en die mooie karaktereigenschappen hoor je terug in zijn muziek. Gevoeligheid en levensthema's, zoals liefde en vrede, worden gecombineerd met humor en realiteitszin. Dit maakt zijn muziek divers en zijn teksten interessant om naar te luisteren.

Nick is een meester op de gitaar. Of het nu een akoestische gitaar, een elektrische, 12-snarig of een dobro is, altijd tovert hij er de zuiverste noten en de mooiste muziek uit. Gecombineerd met zijn warme zangstem is er sprake van een muzikaal hoogstandje. Kenners geven terug dat hij speelt als Eric Clapton, een prachtig compliment omdat dit ook zijn voorbeeld is.

Nick is inmiddels een veelgevraagde artiest en muzikant. Hij speelt zowel solo, als met het Nick van Wyk trio (pop- en rockmuziek), door het hele land in diverse huiskamers, cafe's en op festivals.

Bij ons komt hij dus de muziek spelen van zijn held Eric Clapton. Vooral het vroegere werk uiteraard.

www.nickvanwyk.com
Pitch is een band uit de regio Gorinchem. Muzikanten met samen > 50 jaar bandervaring.

Ze spelen repertoire uit Top 2000. De Dijk, Golden Earring, CCR, Robert Cray, The Scene, Doobie Brothers, Caro Emerald, Dire Straits, Anouk, Amy Winehouse, Eagles, Adele, U2, etc.

Voor het hippiefestival hebben ze speciaal een set nummers ingestudeerd van Creedence Clearwater Revival ! Daar hebben we altijd wel zin in.

Brian Bannink-zang
Esmé van Staden-zang
Arend Colenbrander-gitaar
Robin Westra-bas
Stefan Teunissen-toetsen
Casper Colenbrander-drums
Barbara Pellecau - achtergrondzang
Ze zijn geen onbekenden in de Gorcumse muziekscene: akoestische snarenmannen Izak Boom en John Weldam. Men kent ze al jaren en ze kennen elkaar ook al jaren, maar ze stonden niet eerder samen op een podium. Het plan was er lang, maar op 8 juli is het dan zover; Weldam met zijn percussieve gitaarspel en Boom op zijn 5 snarige banjo. Ze slaan de muzikale handen ineen en vinden in de muziek van hun bluegrass/country hippie-held John Hartford een prachtig vertrekpunt voor een eigenzinnig optreden

https://nl.wikipedia.org/wiki/Izak_Boom .

16.00 Le Band

Al twee decennia speelt Amerikaan Eric Kerns met de band die nu de muziek van The Band gaat vertolken op het hippiefestival. Eind jaren 90 begonnen Eric Kerns, Andre Stevens en Dirkjan van der Hoeven de band, Swamp Chicken. Zij maakten indruk met hun debuutalbum 'Chicken Madness'.

Onder meer The Band was altijd een grote inspiratiebron. Deze rootsrock band was rond 1970 heel groot in Amerika. Het was de band die Dylan begeleidde, en op zichzelf maakten ze ook furore, met songs zoals Upon Crippled Creek, The Weight en Ophelia.

Het is niet verrassend dat deze band een tribute is gestart aan The Band, genaamd Le Band. Dit deden ze in 2015 op het hippiepodium. Dat maakte veel indruk. Dit jaar hebben we wederom de eer ze op ons podium te mogen ontvangen.

Een niet alledaagse kans de muziek van The Band nog eens levensgetrouw te horen!

Eric Kerns bas en zang
Andre Stevens gitaar en zang
Dirkjan van der Hoeven drums – zang
Tim Kerssies piano accordeon zang .
Halverwege de jaren 60 was daar ineens een nieuw muziek instrument dat geheel elektronisch vele klanken kon maken, de Synthesizer! Veel bands namen de Synthesizer op in hun setup. In Duitsland werd er vanuit de Krautrock (stroming) begin 1970 een band opgericht die enkel gebruik maakt van de Synthesizer, Kraftwerk! Kraftwerk treedt nog steeds op, tegenwoordig met ge-update versies en high tech 3D Visuals.
KRACHTWERK is een tribute aan Kraftwerk, maar laat juist het originele geluid van de 70’s versies horen. Waaronder Autobahn, The Model, Radio Activity en The Robots. Oude klanken met moderne apparatuur, live gespeeld, dat is onze Kracht!

Bezetting:
Gerrit Synth/Vocals
Bertuz Vocals/Synth
Bouz Drums/Synth
Wolfgang Dummie/Synth

Boudewijn (Bouz) schrijft over hun logo:
Blauw is van autobahn (lp hoes)
Geel van Radio acitivity
Rood van Man machine
Zwarte letters van Trans europe express.
Om dat kracht bij te zetten dragen we elk een t shirt in een van die kleuren.

Dat illustreert wel hoe fanatiek ze zijn.

Bijzonder om de muziek van Kraftwerk een keer op het hippiefestival te hebben. Geen hippiemuziek, wel uit de hippietijd.
Van Noord-Brabant tot ver in België dondert het; groovend en schurend ronkt de formatie Rusty Nuts. Deze ervaren muzikanten houden hun muziek strak bij elkaar. Door de muzikale geschiedenis van de blues- en southern rock, gaan ze van the Allman Brothers en the Outlaws naar John Mayer en Molly Hatchet. Twinguitar en Southern rock overgoten met een saus van groove en swing staat op het menu.
De heren hebben sinds jaren in velerlei bands hun sporen verdiend en presenteren zich nu in de Southern-formatie Rusty Nuts!
Voor het hippiefestival hebben zij speciaal een hele Allman Brothers set ingestudeerd.
Dat wordt een feestje. Be there !

Zang / guitar : Walter Lavent
Bass / zang : Geb Koolen
Drums / zang : Guido de Bock
Guitar : Corne Biekens
Guitar : Ruud Scholten
Nansadi Kourouma woont in Nederland maar komt van origine uit Babila Kouroussa (Guinee, West-Afrika). Hij komt uit een muzikale familie en speelt al sinds hij klein was djembe en doundoun. Daarnaast speelt hij ook balafoon. Nansadi heeft een aanstekelijke energie zowel op het podium als ernaast.

Nansadi geeft djembe en doundoun-les en tevens geeft hij workshops – zeer geschikt voor teambuilding. De drumschool heet Babila djembe fola, en dat is ook de naam van de West-Afrikaanse percussieband waar hij mee optreedt.

Inmiddels traditioneel, is er zaterdag tussen het buitenprogramma en het binnenprogramma in een optreden van Babila Djembe Fola op het veld. (igv regen staan ze in de tent).

Babila Djembe Fola geeft op het hippie festival in Gorkum weer workshops
Djembe zaterdag 8 juli om 13.30 en om 16.00 zondag 9 juli om 14.30

Voor het eerst geven we ook een doundoun workshop (eigen instrument meebrengen) en wel op zondag 9 juli om 12.30
De workshop worden gegeven door Nansadi Kourouma (Guinee) en Ebrima (Cobra) Mass (Gambia).

Lokatie: Achteraan op het festival terrein bij het klimrek/strandje.
Opgave kan via pb of telefonisch.
Nansadi 06 857 989 54
Yvonne 06 103 164 61
Of ter plaatse tijdens het festival maar vol is vol .

Kijk voor djembe-les en verdere info op www.babiladjembefola.nl
foto: Jan van Aartrijk