Tentfeest zaterdagavond 8 juli 2017

Band en hippie dj's. Aanvang: 21.00 uur. Entree € 7,50
vooraf en aansluitend hippie dj's Martin en Roel.

Deze band uit Utrecht en ook een beetje uit Gorinchem timmert goed aan de weg. Deze enthousiaste muzikanten maken er op het podium een feestje van dat de sfeer ademt van de hippiebands van weleer.

Zelden is een muziekgenre zo verwaterd als de pure pop die zijn stempel op vele generaties heeft gedrukt. Van oorsprong bruisend, kolkend en een tikje rebels, tegenwoordig vaak plat en inhoudsloos. The Royal Engineers brengen het genre terug naar de bron, om het met een ferme adrenalinespuit in het hart weer volledig tot leven te wekken. De orkaan die op het podium ontstaat, komt niet tot stilstand tot iedere bezoeker volledig omver geblazen is.
De Utrechtse band heeft een eigen repertoire vol catchy popliedjes opgebouwd, die in de geest van de analoge jaren ‘70 zijn gemaakt, maar met beide benen ferm in de 21 ste eeuw staan, zoals de springerige en ronkend voortrazende debuutsingle Hey Sister. Of neem nummers als Aeroplane, een aanstekelijke oorwurm die zich kan meten met het beste werk van Herman Brood & His Wild Romance, of Stay Together de geest van Fleetwood Mac rondwaart. Het is de duidelijke muzikale koers die maakt dat The Royal Engineers nergens een kopie van hun invloeden zijn, maar een uniek geluid hebben. Pop, dat bovenal. Maar spannende pop, waar springerige melodieën verstrengeld zijn met ronkende gitaren, waar speelse toetsen voor lucht zorgen en de ritmesectie de boel doet kolken. In en om thuisbasis Utrecht en omgeving heeft de band al een reputatie opgebouwd met hun opwindende
liveshows, waarvan er geen twee hetzelfde zijn. De komende tijd gaat de rest van Nederland en als het even meezit ook de wereld volledig om.

Voor deze gelegenheid speelt de band voornamelijk hippie hits.
René Geelhoed – toetsen, gitaar & vocals
Butet Tamba – vocals
Rens Ouburg – gitaar & vocals
Rob Den Tuinder – basgitaar
Michiel Buijsse – drums

www.theroyalengineers.nl

The Royal Engineers - Hippiefestival 2017