Tentfeest zaterdagavond 6 juli 2019

Band en hippie dj's. Aanvang: 21.00 uur. Entree € 7,50
Bestel tickets
vooraf en aansluitend hippie dj's Martin en Roel.
De legendarische Bob Marley begon in de jaren '60 reggaeband The Wailers, samen met onder meer Peter Tosh. Later ging Peter Tosh solo, en werd de bandnaam Bob Marley and the Wailers. Bob Marley kwam op voor het Jamaicaanse volk. Met zijn boodschap van liefde en eenheid tourde hij over de hele wereld. The King of Reggae was een van de belangrijkste verantwoordelijken voor de doorbraak van reggae buiten Jamaica en gold tevens als belangrijk voorvechter van het rastageloof. Zijn hits waren oa No woman, no cry, I shot the sheriff, Get up stand up. Joseph Hill was lead- en frontman van de rootsreggae band Culture.

De Fiyah Nation Band uit Rotterdam voelt zich nauw verwant met deze legendes en hun muziek, en zet hun werk voort. Ze verspreiden de boodschap van liefde en verbondenheid.

De Fiyah Nation Band begon in 2009 als een begeleidingsband. Ze tourden jarenlang door heel Europa met de Renaissance band van Ziggi Recado. Hoogtepunt was de maand dat ze samen met de band van Gentleman tourden. Na het aflopen van de verschillende contracten werd de Fiyah Nation Band onafhankelijk en konden ze diverse artiesten gaan begeleiden.

De band had succes als begeleidingsband van Jamaicaanse topartiesten zoals Tristan Palmer, Warrrior King, Mark Wonder, The Suns of Dub, Tommy Lee Sparta, Nkulee Dube en anderen. Ze werkten ook met Nederlandse artiesten als Black Prophet, Kendread en Tribute 2 Bob Marley, Fiyah mumma/Black Omolo, Jeremy Watson met de Gregory Isaacs-tournee en vele anderen.

In de komende tijd gaan ze onder meer op tournee met Lady G Nuff Respect Tour 2019, en doen ze een aantal shows met een tribute aan Marley, Tosh en Hill. Zoals bij ons, op 6 juli in de grote tent!

Line-up:
Vishaal - keyboards
Frank - bass
King Staka - drumss
Ras Tula - percussions
Bob Venga - guitars
Marijke + Francisca - backing vocals
Root man J + Rafasad - leadvocals
Fiyah Nation BandFiyah Nation Band