Hippiefestival zondag 7 juli 2019

Festivalterrein open: 12:00 / Toegang gratis

Ronald Nihot komt helemaal uit het noorden des land om zondag het festival te openen.
Na twee keer eerder te hebben deelgenomen waaronder een keer solo en een keer met Hugo van Sinttruyen (Remmelt,Muus en Femke)met repertoire van Simon&Garfunkel onder de naam SoundsofSimon maakt Nihot nu wederom zijn opwachting op het festival al solist met Hippie Folk Classics. Akoestische gitaarklassiekers van folkheroes uit de hippietijd en vlak daarna. Waaronder O.a Ferre Grignard ,Peter Sarsted, Tim Hardin en vele anderen. “Als akoestisch gitarist is deze tijd wat mij betreft de allermooiste tijd geweest in de hedendaagse popgeschiedenis. Ik kijk er echt naar uit weer aanwezig te zijn op dit fantastisch Gorcums Hippiefestival.”

Ronald Nihot is een entertainer pur sang. Op 13-jarige leeftijd ontdekt hij zijn eerste grote liefde: de gitaar. Hij is sterk beïnvloed door de Stones en The Beatles maar ook door folkmuziek zoals van James Taylor en Paul Simon. In 1975 richtte hij met een aantal gelijkgestemden de rockband Gamble op. Na een aantal jaar begon Ronald een singersongwritersduo op samen met Hugo Remmelt, bekend van Remmelt, Muus & Femke. Zij speelden eigen werk maar ook werk van onder meer Simon & Garfunkel. De samenwerking eindigde bij de verhuizing van Ronald naar Groningen. Ronald speelde in verschillende formaties en de afgelopen jaren voornamelijk als solist. Hij doet nu al een paar jaar kleine toernees in de VS.
Zijn meest recente project is een Groningstalige cd met meerdere zelfgeschreven en gecomponeerde nummers samen met zijn schoonzoon. Terwijl hijzelf dus nota bene niet eens Groninger ben. De cd wordt goed opgepakt in de noordelijke provincies.

www.ronaldnihot.nl
 Ronald Nihot

The Full Circle is een band die zich richt op de West Coast muziek. Nummers van The Eagles, Crosby,Stills,Nash en Young, The Flying Burrito Brothers en andere. De bandleden speelden in de zestiger jaren in verschillende bands in binnen- en buitenland. In Gorinchem kennen we The Full Circle van de Free Acoustic Music Party in Dalem en Dock Live in de Aanlegsteiger, waar ze eerder speelden. Op het hippiefestival spelen ze speciaal voor de gelegenheid de muziek van CSN&Y. Zondag 7 juli als tweede act. Komt dat zien.

www.thefullcircle-band.nl

Hans van Braak – gitaar en leadzang
Ton Weideman – zang en slaggitaar
Lawrance Simon – zang en sologitaar
Ron Bijland – drums
Ferry Rijndorp – zang en bas
Maarten Wolsing – zang en gitaar
 The Full Circle

Lucia is gespecialiseerd in CVT (Complete Vocal Technique), reeds enige jaren coach voor de kandidaten van de Voice in Roemenie en eigenaar van verschillende muziekscholen (Muziekschool Gorinchem, Muziekschool Sleeuwijk, Muziekschool Hank, Muziekschool Woudrichem en Atelierul de Voce (muziekschool in Roemenie)).
Meer informatie is te vinden op www.zangcoach.com

Op het Monterey pop festival (1967), de blauwdruk van Woodstock, zouden ze gespeeld hebben, ware het niet dat bandleider Brian Wilson depressief thuis zat. The Beach Boys maakten vrolijke surfmuziek met mooie melodielijnen en close harmonies. Hun naam doet niet meteen denken aan de hippietijd, maar met hun geniale composities hebben zij veel invloed gehad op de popmuziek, met als hoogtepunt hun album Pet Sounds (1966, hun elfde studio album). Paul McCartney zou later aangeven dat The Beatles nooit een album als Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band hadden kunnen maken zonder de invloed van Pet Sounds).

The Beach Boys hebben een roerige geschiedenis gekend waarin de verschillende bandleden door de jaren heen onder deze naam optraden. Brian Wilson, een van de founding members, trad in 2017 nog op in Nederland onder de naam The Beach Boys, en dit jaar zijn het twee andere oorspronkelijke bandleden die onder die naam een tournee doen, waarvan onder meer twee concerten in Nederland! En wel in Rotterdam, de eerste op 3 en de tweede op 5 juli, ja tijdens ons festival dus! Zeer benieuwd naar de vertolking van Lucia, die meerdere keren het hippiepodium betrad en de muziek heeft gespeeld van verschillende hippie helden. Uiteraard heeft ze voor deze gelegenheid weer de beste Gorcumse muzikanten om zich heen vergaard. Lucia's Beach Boys, zondagmiddag 7 juli om 15 uur!

Remco Kuipers – elektrische gitaar
Jurre Zwaan – elektrische gitaar
Jens Huijgen – basgitaar
Be van Gils - drums
Lucia Ciobotaru– vocal lead
Marlein Verburg – backing vocal
Candyce du Randt – backing vocal
  Lucia's Beach Boys

De bandleden van dit illustere gezelschap komen uit Utrecht e.o. en uit Gorinchem. Ze kennen elkaar via kunstencentrum DE KOM of via gezamenlijke bands. Sandra van Rosmalen, die de band samenstelde, kennen we van eerdere edities, en ze zong in El Kroppo & the Bubblegums.

Voor de (meeste) leden van de JATband was Jefferson Airplane tot voor kort onontgonnen terrein. Het heeft wat tijd nodig, maar de muziek van Jefferson Airplane hecht zich aan je. Wat eerst LSD- gefröbel lijkt, blijkt organische, gevarieerde en emotierijke muziek te zijn. De JATband heeft in een heel andere samenstelling in 2013 op het Hippiefestival een tribute aan Jefferson Airplane gespeeld. De huidige JAT-band bestaat gedeeltelijk uit leden van Meet Wood Flack (Fleetwood Mac Tribute, hippiefestival 2017).

Hans Jongenotter - Drums vanaf 12 jr
Bands: Eerste bandje was Orphean (met Paul Waakop Reijers en Rob Groeneveld), Meet Wood Flack, The Greenman Inspiratie: Bands uit de sixties & seventies. Frampton Comes Alive Jefferson Airplane: was nog niet eerder op mijn pad gekomen. Kreeg laatst een mooi compliment dat ik “met emotie kan drummen .” Dat komt bij de muziek van Jefferson Airplane goed van pas. Hippiefestival: Mooie uitdaging voor de JATband om het publiek tijdens het Hippiefestival in de sferen van Kralingen 1970 te doen belanden!

Wim Berings - Basgitaar
Bands: Vele bandjes vanuit een grote liefde voor muziek. Blauwe maandag conservatorium met hoofdvak contrabas. Muziek speelt een belangrijke rol in leven en werk als theaterregisseur. Gear: Yamaha BB1000S fretless en Ampeg Inspiratie: Vanuit alle hoeken. Meer specifiek Nick Cave, Bob Dylan en Leonard Cohen Jefferson Airplane: Heel zachtjes begint er een soort van liefde voor te ontstaan. Hippiefestival: Een samenkomst van alle mooie eigenschappen van de mens.

Dick van der Geest - Slaggitaar
Bands: Eerst bassist in Sinister, Purpose en The Toes. Later gitaar en bas in HangOn. Nu in De Gasten en Totem Acoustic Band. Gear: Les Paul, Strat, Telecaster, hollowbody, en ook 4- en 5snarige bas over buizen- en transistorversterker. Jefferson Airplane: Onder de indruk geraakt van deze band. Waanzinnig clever gemaakt. Met een eigen sfeer. Blijft gigantisch in je hoofd plakken. Hippiefestival: zondag om 16 uur. Goed moment om de eerste, lichte verdoving van de dag te ondergaan. Een terrein vol Flower Power en blije preien. Let’s hit it!

Sandra van Rosmalen - Vocals
Gestart als Bubblegum van een jaar of 18 bij El Kroppo Bands: Meet Wood Flack, Forbidden Fruit, De Gasten, De Vale Gieren Inspiratie: stijlloos of – rijk: van indiepop, rock, new-wave, punk, soul, funk tot smartlap, country en blue grass Jefferson Airplane: Grillige muziek. Sferisch maar ook stuwend en soms onnavolgbaar. Om je in onder te dompelen. Hippiefestival: Een zee van mensen in zon of regen samen genietend van muziek, elkaar, het leven.

Peter van der Ent - Sologitaar
Bands: The Grandsons (Blues & Roots), Silver Dukes (Jazz), The Loveburns (Rock), Jacarandá (Latin) Gear: Fender Strat & Tele, Gibson ES 137, Two Rock, Ramirez, Plazuelo, Eastman Inspiratie: John Scofield, King Crimson, Zappa, Neil Young, Manuel de Falla, Rodrigo, Paco de Lucia, Atahualpa Yupanqui Jefferson Airplane: Een van de eerst gekochte platen was Flight Log , hiervan leerde ik White Rabbit en Hesitation Blues te spelen.

Aukjen Niewijk - Backing vocals Zang
vanaf jonge leeftijd Ensembles/bands: Familie van Zingen, Lahaka, Meet Wood Flack Muziekstijl: Madrigalen, Purcell, countertenor Jaroussky, Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (Lulle, Lulle!) Daarnaast pak ik alles aan wat me ook leuk lijkt, zoals backing vocals bij de JATband Jefferson Airplane: Kende heel weinig van hen en het is een beetje zoeken naar de juiste nootjes, maar de muziek is gaaf. Hippiefestival: Lekker zingen en swingen met Sandra en Sibylla!

Sibylla Breimer – Backing vocals Zang & piano:
al mijn hele leven Muziekstijl: Veel klassiek en af en toe niet-klassiek, zoals nu met de JAT-band. Jefferson Airplane op het Hippiefestival, hoe klassiek wil je het hebben? Ensembles/Bands: Familie van Zingen, Meet Wood Flack Hippiefestival: Zon, warmte, een veld vol mooie mensen en muziek.
 
 JAT Band

Als eerbetoon aan Rik Tazelaar spelen bandleden van zijn eerste band Nosey Parker en bandleden van zijn laatste band TAAS samen de nummers van John Mayall die hij in 1970 speelde. Zelfs de door Rik Tazelaar met de hand uitgeschreven songteksten uit die tijd zijn nog aanwezig!

Het zat al anderhalf jaar in de planning dat zanger gitarist Rik Tazelaar de nummers van de LP Harvest van Niel Young met zijn band TAAS zou spelen op het Hippiefestival. Tijdens de jaarlijkse Franse Tour van de band in de zomer van 2018 is de setlist vastgelegd en zijn de repetities begonnen. Helaas overleed Rik in december 2018 waardoor een einde kwam aan heel veel plannen en ook aan het Niel Young avontuur. Rik wordt door velen herinnerd als karakteristieke zanger uit de Gorinchemse muziekscène. Hij begon zijn muzikale carrière in 1970 in de band Nosey Parker met Roy Simon, Ron Krop en Chris Keuken. Zij speelden toen nummers van John Mayall.

Ron Krop - zang en gitaar
Roy Simon - mondharmonica en gitaar
Engel-Jan Ames - gitaar
Rob Joosten - toetsen
Arjen Rijsdijk - basgitaar
Jan Rietveld - drums.
 Nosey Parker

De pareltjes van Janis Joplin worden met veel overtuiging door de band Janis' Pearls gespeeld. Een interpretatie waarbij de diepe rauwe emotie die deze muziek kenmerkt, zo puur mogelijk overgebracht wordt. Het stemgeluid, de energie, de bedrevenheid en de drama van Janis' zang vind je terug in deze band. In 2008 stonden ze voor het eerst op het hippiefestival en sindsdien meerdere keren. Ze spelen zondag 7 juli om 18 uur!

Helga Buitelaar – zang
Yacco den Toom – gitaar
Chico Abelino – bas
Marc Meijer – drums
Anne van Heuckelum – toetsen
Johan van Drunen – akoestische gitaar
Erin Blom – achtergrondzang
Dane Blom – achtergrondzang
 Janis Pearls

Deze band, voorheen Sugarsweet, werd gewenst voor het hippiepodium maar wilden alleen eigen werk spelen. Nu gaan ze ons trakteren op allerlei songs uit de hippietijd, op de voor hen zo kenmerkende rock – funk – reggae en – blues manier! Van alles gaat langskomen, van Zeppelin tot Thin Lizzy, van Black Sabbath tot Deep Purple en Aerosmith.

“Circus Rens & The Meatballs will be the craziest coverband you've ever seen. They just turn every song into a meatball. Bob Marley meatballs, Nirvana meatballs, Elton John meatballs and even Tina Turner meatballs (Alltough she's a vegatarian!). “

Rens Ouburg : gitaar zang
Jelmer Olsman : drums zang
Brian Corstjens : Bass
Marjet van der meeren : zang
Lucas van Lunteren : gitaar
Niels kant : trompet
Alessa van der laan : trompet
Rob den tuinder : trombone
Erik van der vliet : sousafoon
 Circus Rens and the meatballs