Hippiefestival zondag 8 juli 2018

Festivalterrein open: 12:00 / Toegang gratis

KLINK! is een projectgroep uit Gorinchem die begin 2011 is opgericht voor fanatieke zangers / zangeressen die op hoog niveau willen zingen. Een project duurt 11 maanden en wordt afgerond met uitvoeringen. Ieder project wordt vooraf gegaan door 2 auditieronden. KLINK! bestaat uit 10 tot 12 personen, die minimaal 5-stemmig zingen. Dit maakt ieders aandeel belangrijk.

KLINK! wordt begeleid door Ruben Weverling. Het project KLINK! 2018 bestaat uit Annoesjka, Carola, Kaylee, Ronald, Anne, Amanda, Peter, William, Kevin en Lisette.

Er wordt een zeer breed repertoire gezongen. Klassieke, moderne, bekende, onbekende, nieuwe en oude muziek. De muziek wordt a capella of begeleid dmv een muziekfile / piano gezongen. Iedereen mag muziek-ideeën aandragen. Ruben schrijft arrangementen per persoon op maat, zodat uit ieder het maximale gehaald wordt en er uitdaging voor ieder individueel persoon is. Persoonlijke kwaliteit staat bij KLINK! voorop. Thuis worden de arrangementen zelfstandig ingestudeerd. Tijdens de repetitieavonden wordt het ingestudeerde samengevoegd.

Speciaal voor het hippiefestival hebben ze liedjes uit die periode ingestudeerd. Fijne klanken om de zondag mee te beginnen!

Groepklink.nl

Klink Hippie Hits

Hans schrijft:

Yvonne schreef me: Wil je George Harrison doen? Die is nog nooit geweest... Maar dan wil ik wel dat je "While my guitar " speelt. Ik zei nou nou, wat een leuk idee. Maar hoe? Wat de mensen kennen van George, àls men hem al kent, want de roem blijkt zeer vergankelijk, is zijn fenomenaal aandeel in The Beatles en z'n orkestrale solo werk in All Things Must Pass, Travelling Wilburys … Hoe dus? Men kan zeggen: Haal er een band bij, maar ik doe het graag solo, met een tamboerijniste en wat backing vocals. Er blijken gelukkig aardig wat demo-opnamen. Uitzoeken. Een vijftal van àl die nummers die in m'n herinneringen zijn geëtst, heb ik gekozen. Soms nòg iets intenser George, die demo's dus, dan op de eindresultaten. Ik heb gezocht naar wàt het nou echt "George" maakt. Net als met Tim Hardin, Steve Stills, Pete Townshend, John Sebastian, Bob Dylan, Don McLean. Of ik het gevonden heb... Het Hippiefestival is een instituut geworden. Heel Gorinchem kijkt er naar uit en voor alle artiesten is het een enorme eer op er te mogen optreden. Ik prijs me gelukkig dat ik al een tijdje mee mag doen. Nu op zondag tussen KLINK! en SU... tot snel!

Hans Veen

High DeepMountain High is speciaalvoor het Hippie Festival 2018 opgericht in november 2017en speelt de muziek van Ike And Tina Turner.
De band bestaat uit:
Marco Bruggeman onze bassist heeft door de jaren heen vaker op het hippiefestival gestaan en in diverse bandjes gespeeld zoals: ''Miles from home'', ''TallyHo'', ''The Blokes'' en ''New Bridge Gang''
Paul WaakopReijers deze gitarist heeft ook veel ervaring zowel op het hippiefestival als daar buiten vorig jaar stond hij op het festival met"Meet Wood Flack'', Samen met Marco in ''New Bridge Gang'' en ''Teerkamer huisband''.
Arno Den Hartog is onze drummer, hij is een muzikale duizend poot al 40 jaar actief en heeft inverschillende regiobands gespeeld zoals: ''El Kroppo'', ''BamaroshaOrchestra'', ook in commerciële bands gespeeld o.a. First Class Showbands.
Will de Bot onze toetsenmanStudeerde muziek aan de Rijks Muziek Academie, Conservatorium Gent, ziet muziek als hobby.Hij houdt van klassieke muziek en treedt op met o.a. Marianne Nobel, Roadsite Romeo band en Paul Eduwards.

The Ikettes:
Monique van Zuijdam: Zong 7 jaar bij ''popkoor0183'' . In 2011 is ze ookbij theatergroep Manteau gaan spelen,Vocal Group Rosé, speelt al jaren bijMonkey Musical, hoort bij de vaste kern van het Meezingcafé bij Donnna Bastiaans en DMH is haar eerste bandje.
Erica Vink: Op haar 17e zong ze al tijdens destudie met de PABO-band. Daarna volgden er nog een aantal bandsdaar deed ze backing en lead- vocals, zoals Empty Wallet,en New Bridge Gang.Daarnaastsinds 2007 ook actief in een musicalgroep waarin ze naastzangkunsten ook haar acteertalent ten tonele brengt.
Gemma Biesheuvel: Sinds haar 16e zingt Gemma, ze is begonnen als een van de 1e achtergrondzangeressen bij El Kroppo en is later haar eigen bands gaan vormen. Als leadzangeres zong ze covers en eigen werk. Dit deed ze zowel in gelegenheidsformaties als in vaste formaties.“Zingen zit mij in het bloed en is mijn tweede natuur”.

Tina:
Sujeewa van Kinderen Singersongwriter vanaf haar15e levensjaar. Ze heeftin een paar bandjes gespeeld o.a. No Botox,Peaches& Burt. Is bij Stichting Lichte Muziek vaak te vinden. Speelde een paar jaar bij Theatergroep ''Manteau'' en treedt vaak alleen op met eigen werk en diverse covers maar heeftook vele projecten gedaan met andere muzikanten.
Deep Mountain High - Tina Turner

NOcaine - The After Midnight Express

is een J.J. Cale tribute rond frontman en Gorcummer Peter Borsje en leden van zijn bluesrockband SteelMill en een gastbassist.

Zij spelen voor u op zondagmiddag 8 Juli de zwoele southern blues van J.J. Cale.

De line up;
Peter Borsje - gitaar/zang
Norman Olieroock - Bas
Ron Brouwer - Gitaar/zang
Peter Bontan – Drums/zang;
Ivo Meijer - zang
Fender Rhodes - zang.


 

De band Revival heet voor de gelegenheid SOUL Revival. Voor het Hippie Festival heeft SOUL Revival zich laten inspireren door de film The Commitments.
Wat heeft dat met soul muziek te maken?
Nou, alles.
De film gaat over een stel jonge gasten in Dublin die het plan hebben opgepakt om een soul band te beginnen.
Het repertoire bestaat uit soul muziek van helden uit precies het Hippie tijdperk: Otis Redding, Wilson Picket, Aretha Franklin, Marvin Gaye.... noem ze maar op.
SOUL Revival hoopt het Hippie festival een soulful, swingende set te bieden.

De band bestaat uit de volgende soul muzikanten:
Nikita Pellencau Zang
Barbara Pellencau Zang
Michel Pellencau Zang
Jan de Kroon Toetsen
Thijs Refoealoe Basgitaar
Terence Henkel Drums
Walter de Lima Gitaar
 
Soul Revival - The Commitments

17.00 D'n Doars

Ze komen weer op het hippiefestival!! Feestje!!

D'n Doars bestaat uit:
Toetsen: Tijn Driessen
Drums: Pim Heesterbeek
Zang: Jan van Delft
Gitaar: Will Theus
Bas: Marcel Driessen

Eind 2005 opgericht voor de nieuwjaarssessie 2006 in Valkenswaard, maar daar is het niet bij gebleven. Het repertoire is inmiddels avondvullend en d'n Doars traden al op in diverse cafés, feesten en op festivals door heel Nederland. Onder andere tijdens het hippiefestival in Gorinchem, Woodstock aan de Maas en een tribute-night in Het Arsenaal in Vlissingen.

www.doars.eu

(al hadden ze liever Dokter Hoek en de Kwakzalver Experience gehad. Maar het kon niet meer veranderd worden)
De Vale Gieren, aangevuld met Hanno, gaan een greep uit het oudere werk van Doctor Hook and the Medicine show doen. Alhoewel de Doctor vooral bekend werd door sentimenteel gezwijmel als “when you’re in love with a beautiful woman” en “sharing the night together”, liggen de echte Hook roots in de jaren zestig. Zonder zichzelf al te serieus te nemen brachten ze nummers met de veelzeggende namen als “I got stoned and I missed it”, “Everybody’s making it big, but me” of het meer bekende “Cover of the Rolling Stone” waarin ze hun tevergeefse pogingen bezingen om op de cover van muziektijdschrift The Rolling Stone te komen. Hun vroegere werk is zeker zo interessant. Het zijn bijna zonder uitzondering teksten met humor, die met veel interactie met de zaal werden gebracht. Die minder serieuze noot is wel op het lijf van “de Vale Gieren”geschreven, ze gaan dan ook Dr. Hook vertolken, maar niet kopieren.
De band bestaat uit:
Andries Baks: gitaar, zang en Henk Scherff: bas, zang, beiden speelden in de vorige eeuw al in bands als “Supporting Act en “the Noise”. Ze vormden ook het duo “Arno & Grafje wat de voorloper van “de Vale Gieren” werd.
Dick van Houwelingen: Cajon, voorheen manager van “Supporting Act”en “the Noise” en bij de incrowd bekend van het nummer: “Jolanda, je bent net een Panda”.
Sandra van Rosmalen: zang en het muzikale geweten van de Gieren. O.a. bekend van El Kroppo en the Bridge Gang
Hanno Schuurman: gitaar vult dit keer de Vale Gieren op deskundige wijze aan. Hij speelde basgitaar in diverse coverbands, maar heeft voor deze gelegenheid de gitaar opgepakt. Net als enkele Hippiefestivals geleden, toen hij daar in de Jefferson Airplane Tribute Band speelde met onder andere Sandra van Rosmalen.
De Vale Gieren treden regelmatig in en buiten de regio op. Hun normale repertoire bestaat uit naar eigen hand gezette covers, maar ze maken ook veel eigen nummers, voorzien van Nederlandstalige teksten met een knipoog. In 2015 speelden de Vale Gieren ook al op het Hippiefestival, waar ze toen Boudewijn de Groot vertolkten.
Zonder al teveel prijs te geven over het aanstaande optreden, toch een tipje van de sluier…. Henk Scherff is speciaal voor dit optreden op hoogte stage gegaan in Zwitserland om zich een geheel nieuwe zangtechniek eigen te maken……..
Een heerlijke afsluiting van het hippiefestival! Niemand minder dan onze eigen Ron "El Kroppo" Krop heeft weer het steengoeie groep muzikanten om zich heen verzameld, om de muziek van Eric Burdon and War te spelen:
Back in Town (Arjen Rijsdijk, Marco van Zwieten en Willem Lavooy) en Xander van Riessen, een blazersectie: Arie Bogerd en Menno van Genderen en het gerucht gaat dat de Pellencau's meedoen!!