Hippiefestival zondag 9 juli 2017

Festivalterrein open: 12:00 / Toegang gratis
Tom Hartman is een jonge student met een (net iets té, helaas,) creatieve geest. Opgesloten in zijn kamer zit hij dagenlang, alleen of met mede-muzikanten, folk op te nemen zodat het gestort kan worden in de bak der vergetelheid. Dylan is volgens hem de grootste folkartiest van de afgelopen decenia. Vereerd dat hij zich voelt, mag hij deze artiest coveren op het Gorcumse hippiefestival. Behalve de mondharmonica, de gitaar en de scherpe stem heeft hij ook de schrijversziel gemeen met de oude zanger. Als een fanatiek gelover in de (al zij het hedendaagse) countercultuur probeert ook hij zelf de tijdsgeest van de alternatieve stroming vast te leggen. Het is nooit makkelijk om de stem van de jaren 60 te laten weerklinken, maar als iemand het kan op het hippiefestival in Gorcum, dan zal het waarschijnlijk deze jongeman wel zijn.

Gorcumer Tom Hartman is een rasechte singer-songwriter die 's zomers geregeld op 't strandje te vinden is met gitaar. Hoog tijd dat hij het hippiepodium bestijgt. Met de muziek van Bob Dylan opent hij de zondag (9 juli).

Foto: Luciej
 
Paul (Ramblin' Men) en kornuiten zijn geregeld te vinden in caféetjes in de binnenstad, waar ze vaak op een zaterdagmiddag spontaan met gitaren neerstrijken en een mooi potje muziek maken.
Voor deze gelegenheid hebben ze het repertoire van Van The Man Morrison ingestudeerd. Lekker relaxt wakker worden op de zondag.

Paul Putters (zang en gitaar)
Arie van Steenis (bas)
Dirk Jan Middelkoop (gitaar)
Rik Tazelaar (gitaar en mondharmonica)
Maurice Visser (cajon)
Het werd weer eens tijd voor een tribute aan Fleetwood Mac op het Hippiefestival. Kom kennismaken met de gelegenheidsformatie die de muziek van de legendarische, Brits-Amerikaanse echtscheidingsband: Meet Wood Flack!.

Dit illustere gezelschap speelde nooit eerder in deze samenstelling. De meerderheid van de muzikanten komt uit Utrecht en omgeving. Een deel kent elkaar via kunstencentrum DE KOM of via gezamenlijke bands. Wat ons bindt is de liefde voor muziek, het samen musiceren en de drive om er een feest van te maken.
Daarnaast werkt ze als trainingsacteur en zingt in de New Bridge Gang.

Sandra van Rosmalen, die de band samenstelde, kennen we van eerdere edities, en ze zong in El Kroppo & the Bubblegums.

Jan Pardon - basgitaar (La Blusa)
Hans Jongenotter - drums (The Green Man & Junta)
Peter van der Ent - gitaar (Jacaranda)
Paul Waakop Reijers - gitaar (New Bridge Gang)
Kino Haitsma - toetsen (Stage Entertainment)
Silke Rosanne - zang (Silke Rosanne)
Paul Grosfeld - zang (De Gasten)
Sibylla Breimer - achtergrondzang (Familie van Zingen)
Aukjen Niewijk - achtergrondzang (Familie van Zingen)
Sandra van Rosmalen – zang (New Bridge Gang, De Vale Gieren & De Gasten)
 Sandra van Rosmalen & friends tribute to Fleetwood Mac
Steely Fan is de NL Steely Dan-tribute. Ze zijn een kleine big-band, toegewijd aan de muziek van Steely Dan. Steely Fan bestaat uit dertien rasmuzikanten die trouw zijn aan de muziek van Donald Fagen en Walter Becker. Daarbij weten ze ook het publiek te boeien met een aanstekelijke live-performance. Naast hun 'normale muziekoptredens' staan ze ook graag in het theater. Naast het vertolken van deze fantastische muziek vertellen ze dan ook op speelse wijze iets over de achtergronden van Steely Dan en hun songs.

Steely Dan is in 1972 opgericht en bestaat nog steeds. Het was in de hippietijd bepaald geen hippieband. Maar zij representeren mede die tijd, en helpen ons zo die tijdsgeest te vangen.

Arjen Spanninga- lead vocals
Jos Stam (oprichter)- bas
Ad Jeuken- toetsenist
Pierre Jonker- gitarist
Menno Timmermans- gitarist
Eva van Rooijen- backing vocals
Roos Giljamse- backing vocals
Erna auf der Haar- backing vocals
Paul Scheepmaker- drums
Dick Roelofs- alt sax
Maurice Berix- trombone
Erwin van Wieringen- tenor sax
Jeroen van de Star- trompet

www.steelyfan.nl
 
Back In Town is een 3-mans bluesrock formatie. De band speelt voornamelijk eigen nummers in de stijl van Johnny Winter, Buddy Guy en Jimi Hendrix. Maar de band schuwt het spelen van eigen versies van bekende nummers van voornoemde grootheden ook zeker niet.
Bijzonder aan Back In Town is de chemie die er is tussen de drie muzikanten. Ondanks het feit dat gitarist Marco van Zwieten tien jaar jonger en drummer Willem Lavooij 10 jaar ouder dan bassist Arjen Rijsdijk zijn, klinkt de band zo hecht als een drie mans band maar kan zijn. Veel dynamiek in de nummers die elke keer weer opnieuw ontstaan op het podium. Geen optreden is hetzelfde.

De band bestaat in deze 3-mans bezetting sinds 2008 en heeft inmiddels twee cd’s uitgebracht. In december 2009 de cd ‘Live at Get Rhythm’ en in oktober 2011 de studio plaat ‘Dutch Delta Blues’.

Het gevoel dat de band in hun muziek legt is – samen met het virtuoze gitaarspel van Marco – het belangrijkste kenmerk van Back In Town. De doorgewinterde muzikanten zetten hun technische vaardigheden in ten behoeve van het collectief. Dit is een band die je moet horen en voelen.

Ron 'El Kroppo' Krop speelt geregeld een paar nummers mee met de band. Zijn rauwe bluesstem past natuurlijk perfect bij de feel van hun muziek. Met Xander van Riessen (El Kroppo, All Ride) op toetsen is het helemaal af.
Komt dat zien op zondagmiddag.
 
David Bowie overleed onverwacht op 10 januari 2016. Er ging een schok door de muziekwereld. Een held had ons verlaten. Maar Bowiesmuziek is niet dood!Zijn onvergetelijke geluid leeft als nooit tevoren! De muziek van Bowieblijft levend, zal bewaard en steeds weer gespeeldworden.

KEPLR brengt de muziek van David Bowienaar diverse festivals, poppodia en theaters.KEPLR into BOWIE is een afwisselend en gevarieerd programma met Bowie hoogtepunten.Een concert dat geen Bowie liefhebber mag missen!

Gitaristen Jurre Zwaan en Remco Kuijpers zijn bekende namen in de Gorcumse muziekscene. En KEPLR raakt er inmiddels ook behoorlijk thuis. Zo trad de band onlangs nog op tijdens ‘Tribute! – a journeythrough time’ in Pogo en het ‘Undercover Tribute Festival’ in Theater de Nieuwe Doelen.

KEPLR betaat uit:
Glenn van der Vleuten (vocals)
Remco Kuijpers (gitaar/vocals)
Jurre Zwaan (gitaar)
Jasper van Gaans (keys/piano)
Maurice van den Dool (drums)
Hans Giling (ak. gitaar, percussie en backing vocals)
Stefan van Rijswijk (bas/vocals)
Krystie Sarijoen (backing vocals)

www.keplr.nl
 
Dirkjan Middelkoop is een bekende in het Gorcumse. Hij speelde in Pleasure, TAAS, All Ride, de Bill Henderson band. Tevens speelt hij geregeld op terrassen, vaak samen met Rik Tazelaar en/of Paul Putters. Sinds een jaar heeft hij samen met een paar oude maten een Kinks tribute band: de KinKsMen.

Dirkjan Middelkoop – gitaar/zang
Teus Aanen – gitaar/zang
Jan Verschoor – bas
Teus de Groot – drums
Teus vd Heuvel - toetsen.
Merel Meijer – achtergrondzang
Mieke - achtergrondzang

foto: Luciej