Amnesty International

Amnesty International + COC

 


 

Zaterdag 6 juli & Zondag 7 juli 2024


Amnesty International is een mondiale beweging die streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechteninstrumenten. We zijn onafhankelijk van regeringen, politieke ideologie, economische belangen of religie, en worden voornamelijk financieel gesteund door onze leden en publieke donaties. Amnesty staat voor mensenrechten. En is vrij van o.a. Politieke landschap en religieuze overtuiging. De casussen van amnesty die wij ook voor hippiefestival gebruiken zijn landelijk en of internationaal per maand anders en gaan over schendingen van mensenrechten.

Zie link voor meest actuele casussen:
https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties/schrijfacties

Amnesty heeft wel rapport uitgebracht en onderzoek verricht over mensenrechten schendingen in Oekraïne door oorlogsgeweld. Zie link:
https://www.amnesty.nl/wat-we-doen/landen/wat-is-er-aan-de-hand-in-oekraine

Maar ook dit staat los van politiek! Bij amnesty gaat het om naleving van mensenrechten beoogt zoals die zijn vastgelegd in de universele verklaring van de rechten van de mens en andere mensenrechten documenten.

In dit geval doen wij niets anders dan al die jaren ervoor.

Lieve groet,

Artemis