Rock Candy - Montrose

Rock Candy - Montrose

 

Rock Candy - Montrose
Zaterdag 8 juli 2023, 17.00 uur

Gitarist Ronnie Montrose richt in 1973 zijn gelijknamige band op en scoort met het eerste album gelijk een aantal hits. De ervaren sessie- en studiomuzikant (o.a. Van Morrison en Edgar Winter) had in Sammy Hagar (de latere leadzanger van Van Halen) de perfecte zanger gevonden voor zijn bluesy hardrock.

Ontsproten uit het rockbrein van de Hardinxveldse gitarist/bassist John Hoekwater speelt Rock Candy de grootste hits van Montrose. John was jarenlang de drijvende kracht van diverse rockbands, waaronder Seventh Seal, Shebang en Random. Hij heeft goed gezocht naar medemuzikanten waarvan hij overtuigd was dat ze konden leveren wat voor een eerbetoon nodig is: kwaliteit, passie en liefde voor rockmuziek. Helaas is John door een ernstige ziekte zelf niet meer in staat om mee te spelen en dit is dus tevens een eerbetoon aan hem.

Bionda Honings (Livewire, Sea of Consciousness) neemt de vocalen voor haar rekening. Met haar bluesy rockstem en tomeloze energie is zij de perfecte frontvrouw voor deze band. Jan Overduin (Catch the Rainbow, Bothshot) drumt en zorgt voor een strakke basis, extravagant als het moet, ingetogen waar nodig. Twan van Genderen (Allright Now, Henk?, Blackout) verzorgt de leadpartijen op gitaar, liefhebbers van bluesy melodische gitaarsolo’s worden op hun wenken bediend. Lokale basheld Marco Bruggeman (Miles from Home, Bigg Muff, the Bridge Gang) speelt..bas! De ervaren regiomuzikant heeft op talloze podia binnen en buiten de regio gestaan en zorgt samen met Jan voor een ronkende stevige basis.

Bluesrock gemixt met hardrock, Rock Candy speelt…Montrose!