Crepes Roulotte

Geniet dit jaar wederom van de vegetarische hap van Crêpes Roulotte!

Zoete crêpes en hartige galettes, wraps met falafel/humus en wraps met gebakken champignons/ei.

Aangeboden vanuit de nostalgische roulotte.

Dona Menina

Dona Menina

is in 2008 begonnen in Portugal en Spanje, en is inmiddels een begrip op festivals en markten. Juliana Moreira en Bert Jansen (zoon Frederik, Gorcumse kunstenaar en muzikant, ontwierp een paar keer de hippie poster) verkopen de bloemenkroontjes inmiddels een aantal jaren met groot succes. Standplaats is Portugal, en van daaruit gaan ze heel Europa door.

Deze keer komen Albert en Juliana samen. Naast de bloemenkroontjes wellicht ook weer de prachtige colliers.

Erik Boekhoff & co

Zonnebrillen, lp's, cd's, kleding, hoedjes en watdiesmeerzij...!

Erik staat op verschillende markten, hij is bij elk evenement wel te vinden. Niet als kraamhouder dan wel als bezoeker. Op het hippiefestival een van de bekende gezichten en net als altijd en overal: gangmaker!


foto door Marjolein Klomp, WadW 2014

LABmusic

LABmusic heeft niet alleen vinyl maar ook heel veel cd's, dvd's en merchandise.

De platenzaak in de Monnickendamse Kerkstraat heeft zo'n 5500 cd's en 1500 LP's in de winkel staan. Toch is dat slechts een fractie van hun totale collectie, die uit ruim 12.000 titels bestaat. Met dat zeer uitgebreide aanbod staan ze op verzamelaarsbeurzen in Nederland en in België.

LABmusic is uitgegroeid tot een serieuze platenzaak. Eentje die de moeite van het bezoeken waard is, ook als je er eerst een eind voor moet rijden. De winkel komt in het eerste weekend van juli in ieder geval naar ons toe gereden. Peter-Jan Jong staat weer met twee kramen op het kleine veldje naast het standbeeld.

facebook.com/labmusic.recordstore
 

 

 

 

NoPlanetB wil graag met een subtiele boodschap duidelijk maken dat we bewust moeten zijn van het klimaat. NoPlanetB gebruikt tweedehandse t-shirts en geeft ze een nieuw leven door ze te bedrukken. Met de verkoop steunen we het goede doel, namelijk: The Ocean Clean Up.

De t-shirts zijn tweedehands ingezameld en we hebben er drie verschillende prints op laten drukken met een boodschap over het klimaat. De opbrengst gaat naar The Ocean Clean Up.
NoPlanetB is te vinden op Facebook en op Instagram: @noplanetb.official    en op zaterdag 6 juli op het hippiefestival.
 

Oosterse Waren                                                                                                   

 

Jolande Aarts verkoopt koshi windgongen, massagehandjes, smudgekruieden en thaise balsem, dekentjes van yakwol, zijden wikkelrokken die op 20 manieren te dragen zijn, smudgekruiden zoals palo santo en aqua de florida. Oostersewaren.weebly.com

 

Jolande schrijft:

Dit ben ik
Al een aantal jaren te vinden op mooie kleurige festivals, waar mensen en kinderen zijn die ik blij wil maken met mooie, fijne of gekke spulletjes en die mij weer blij maken als iets bij ze past, ze versterkt  en ik daar ook nog geld voor krijg, zodat ik in een huisje kan wonen en eten kan kopen, jippie zei de hippie,  da's fijn en ook nog gezellig !

 

 

 

 

 

 

 

Snoek&Snoek: vega soep + smoothies + pastasalade en thee

In februari 2019 openden Marijke en zoon Rick de deur van hun pasta- en wijnbar, achter de kerk in de binnenstad van Gorinchem. Rick stond vorig jaar voor het eerst met zijn foodtruck op het Hippiefestival. Toen met vegetarische soep en smoothies. Nu dus met Snoek&Snoek, die naast de soep en smoothies ook vega pastasalade hebben, en tevens schenken ze thee. Met iets lekkers erbij :)

Op Rick z'n opleiding ontstond het idee om een foodtruck te beginnen. Die kwam er, met hulp van familie en vrienden. Daaruit vloeide het idee voort om een pasta- en wijnbar te beginnen en dat werd Snoek & Snoek. Ze maken simpele pasta's, gewoon een lekker hapje. Die laten zich prima combineren met een goed glas wijn. Maar je kunt ook binnenlopen voor een kop koffie.‘’
Het mooie interieur van de zaak is het werk van zus Bo. En zo is het echt een familiebedrijf.

 

 

4XT

Indonesische artikelen waaronder sieraden van zilver hout leer, kleding en Indische artikelen. Zelfgemaakte bellenblaas stokken met sopje van eigen recept en leuk voor 's avonds: lichtpluizen.

Kraamhouder en echte ouwe hippie Piet Jansen heeft ook spullen van native Americans bij zich.

Tashi Delek

Tashi Delek is een groet in Tibet, Bhutan, Nepal en Sikkim. Tashi Delek betekent naar het Nederlands vertaald zoiets als veel geluk of mag het je goed gaan. Tibetaanse ballingen gebruiken de groet op een vergelijkbare wijze als goedendag.

Paul en Ingeborg met ligconcerten massage reiki; niet meer vanuit de tipi, maar in de iets comfortabelere camper die is omgebouwd tot Tibetaanse tempel.

Neem eens een kijkje op de website als je interesse hebt in Healing, Reading of Massage.

Wil je misschien een klank concert bijwonen? Of Paul en Ingeborg op een festival bezoeken. Kijk op de agenda op de website en kom even langs op komen Hippiefestival!

www.tashi-delek.nl

 

Stichting Compassion In World Farming

 

Wij zijn Compassion in World Farming Nederland – een organisatie die ten doel heeft om het dierenwelzijn te verbeteren van dieren in de vee-industrie. Wij zijn bezig om handtekeningen te verzamelen voor het Europees burgerinitiatief ‘Stop de Kooien’ tegen kooien in de veehouderij. Onze enthousiaste vrijwilligers staan op verschillende evenementen achter een kraam waar bezoekers hun handtekening kunnen zetten.

 

Op zondag aanwezig op de bazaar.

Make Peace Not War

 

In maart van dit jaar was het 50 jaar geleden dat Lennon met zijn Yoko trouwde, op huwelijksreis ging door Europa, en in het Hilton hotel met de Bed-in for Peace een statement voor de wereldvrede maakte door middel van interviews, muziek, tekeningen en de slogan: Make Peace Not War!

Het statement werd geleend van de Flower-Power beweging in de USA, die, na het uitbreken van de Vietnam-oorlog, scandeerden: Make Love Not War!

Zeven dagen verblijven John en Yoko in kamer 902. Witte tulpen worden het symbool voor wereldvrede.

Ze lunchen met koude Campbell's soup en geitenmelk. Gedoucht wordt er niet, wel af en toe een schone pyjama aangetrokken. 's Avonds wordt er macrobiotisch gedineerd en voor het slapengaan een film gekeken. Vanaf 10 uur ‘s morgens worden er journalisten en fotografen ontvangen. Amsterdamse Provo's geven een witte fiets cadeau, fans laten Lennon foto's signeren of hun hondje aaien. Het is een bonte stoet die doorgaat tot 's avonds laat. Het moet voor John en Yoko hard werken geweest zijn. En de wereld keek toe.

Either way, 50 jaar later heeft hun boodschap nog niets aan kracht ingeboet.

Of, zoals Lennon schreef en zong:

Drove from Paris to the Amsterdam Hilton
Talking in our beds for a week
The newspapers said
Say what're you doing in bed
I said we're only trying to get us some peace

Christ you know it ain't easy
You know how hard it can be

Een Bed-in mag daarom dit jaar niet ontbreken op het Hippiefestival!

 

Laten we samen het gedachtegoed van de 60-ties levendig houden: in alle vrijheid en openheid contact maken en delen met elkaar.

Van jong tot oud, iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen voor een goed gesprek, een luisterend oor of een moment van rust, het maken van muziek, een selfie, het lezen van gedichten en/of om, bij Jessica (www.arnoldvanbrakel.nl) in het festivalboek te tekenen en te schrijven.

Schilder en kunstenaar Harald (www.haraldmaakt.nl) kan een 'bodypaint' maken. Harald schildert op een shirt naar keuze (allerlei kleuren, soorten en maten) aangetrokken door wie wil. Ook mag de creatieveling, naar wens, zelf aan de slag.

Bart en Carin (www.seeyousign.nl) zullen mét en/of voor belangstellenden unieke wind shells of dromenvangers maken van natuurlijke materialen: schelpen en voorwerpen gevonden langs de Nederlandse, Belgische en Franse kust.

Verder hebben we voor een prikkie onze bussen behangen met tweedehands kleding, boeken en muziek, alles refererend aan de 60-ties en het festival. Op = Op.

 

foto StudioZiezo hippie 2013

 

 

 

Kwakoefetti

Kwakoefetti is een slavennaam en betekent Vrijheidsstrijder, bij de Ashanti. In deze cadeauwinkel vind je gebruiksartikelen die vrijheid symboliseren, uit alle landen. Verder is er vintage, buddhabeelden en wierrook, curiosa, sieraden, kleding en kleinmeubelen te vinden in de Dordtse winkel.

Al vele jaren zijn zij stralend aanwezig op het Hippiefestival.

www.facebook.com/KwakoefettiKadoWinkel

 

Oermoeder-  Natuurproducten en zelfgemaakte wandelstokken

Vereniging ter Bevordering van Natuurproducten, Kunst, Cultuur, Milieu en Recycling!

In onze winkel vindt u Natuurproducten, goed voor het lichaam en veilig voor de planeet. Zoals bijvoorbeeld Laurierzeep uit Aleppo, wierook en Palo Santo, dat ook als wordt wierook gebruikt. Dit hout geeft een heerlijke kenmerkende geur wanneer het wordt aangestoken. Het wordt Ceremonieel gebruikt bij zuiveringsrituelen en het uitspreken van gebeden. Deze stukjes Heilig Hout komen uit Peru van een gecertificeerde dealer.

Onder meer oerzeep 100% vegetarisch. Ook Marokkaanse henna.

Deze verse Henna behoeft alleen water, warm water is prettig omdat het anders zo koud op het hoofd is. Niet te nat en niet te droog, spinazie achtige dikte is het beste. De Henna aanbrengen door scheidingen te trekken en de henna bij de haarwortel in te wrijven. Hierdoor krijg je het beste resultaat als al het haar met scheidingen is gedaan. De resterende Henna over de lengte verdelen en al het haar op het hoofd bij elkaar doen.

Afdekken met een aan een kant open geknipt hemdtasje van plastic. Dat is op deze manier handig vast te knopen zodat de Henna lekker kan broeien, een douchemutsje kan ook gebruikt worden. Nog een donkere handoek om het hoofd is wel handig. Minimaal een uur inlaten trekken liefst 2 uur voor het beste resultaat. Het haar hierna goed uitspoelen, wassen mag maar is eigenlijk niet echt nodig.

En nog veel meer natuurproducten: www.oermoeder.org.

Sterrenlicht

Sterrenlicht is een winkel met een lichte, ruimtelijke en liefdevolle sfeer.

Beelden, kristallen en edelstenen, sieraden en wierook en een volledige engelenlijn. Met veel zorg en een liefdevolle intentie worden de inkopen gedaan om u een zo mooi en zuiver mogelijk product aan te kunnen bieden.

Het assortiment bestaat uit een collectie van Angel Touch en Angel Star, diversiteit aan edelstenen en kristallen, mooie beelden uit verschillende stromingen, een uitgebreid wierook assortiment, koperen en kristallen klankschalen, drums, windgongen, boeken, cd`s, tijdschriften, sieraden, kaarsen, een prachtige verse kruidenlijn voor zowel ontspanning als de medicinale kant en nog veel meer.

Boven de winkel in het Bewustzijnscentrum, worden verschillende workshops en cursussen georganiseerd. Er is ook plek voor een klankbehandeling of een coachingsgesprek.

“Sterrenlicht voor beleving vanuit het hart”

Op het hippiefestival past Sterrenlicht natuurlijk perfect. Als altijd staat hun kraam op het kleine veldje naast het standbeeld. Dit jaar zullen er in de kraam ook readings gedaan worden.

www.sterrenlichtwinkel.nl

Op de foto: Jorinde Koppenhol van Sterrenlicht

 

Rosa

Zoals elke vorige editie van het Gorcums Hippiefestival is de nostalgische kleding en brocante van Rosa op de hippiebazaar aanwezig komend weekend.

Rosa is sinds 1985 gevestigd in de Burgstraat in Gorinchem. Rosa is hét adres voor exclusieve kleding en curiosa. Behalve de kleding in suède, velours en andere luxe stoffen is er ook feestkleding (gala en cocktail) en vind je er de bijpassende accessoires zoals handschoenen, hoeden en sieraden. Ook heeft Rosa sfeervolle verlichting in chroom, messing en brons, spiegels, beelden en allerlei verzamelartikelen.
Bij Rosa kun je ook alles kunt huren voor feesten en partijen; kleding en tevens decorstukken. Bijvoorbeeld voor themafeesten zoals jaren ’50, ’60 of middeleeuws.

Tegenwoordig is Rosa ook veel te vinden op beurzen, markten en festivals.

www.facebook.com/RosaGorinchem/

tel. 0183-631797

rosalopesvieira@gmail.com

Karla Berberich

Karla en Achim zijn er gelukkig ook weer bij. Deze heerlijke kleurrijke kraam geeft inmiddels een gevoel van thuis op het hippiefestival.

Kleurrijke geborduurde tassen, aladin broeken, maskers, sieraden van natuurmaterialen, folk-art: altars shrines with Buddhist, Hindu, Christian and Shinto motives.

 

 


Libretto Africa shirts

 
 
Het zijn hippie/african shirts. Luchtige shirts van de fijnste stof. Heerlijk als het bloedje heet is buiten. (Vooral t-shirts maar ook bedrukte heren blousen met korte mouwen)
 
Oma Libretto maakt deze shirts zelf van verschillende stoffen die ze op de markt in Gorinchem koopt. Brendan loopt er zelf al jaren in. Brendan kreeg het idee om ze te verkopen op het Hippiefestival dit jaar want hij wordt er altijd op aangesproken door mensen dat ze het toffe shirts vinden en ze er ook wel een willen hebben..
 
 

Retro&zo

Wij zijn Bert en Alice van Retro&Zo www.facebook.com/retroenzoo  @retro_en_zo 
Wij wonen in een authentieke Buggenhoutse woonwagen uit 1956 en trekken hiermee rond door Nederland. Wij verkopen vanuit onze minicaravan, een de Reu Cashba uit 1966, retrostoffen (trevira 2000 nog echt uit de jaren 70) maken op maat gemaakte handmade rokjes en luifels voor retrocaravans op bestelling. Verder vervoeren we authentieke voertuigen met onze Unimog, pimpen we caravans en restaureren authentieke woonwagens. 
Bovendien kun je onze spullen huren.
Aldus Bert en Alice.
Nieuw op het festival! Helaas zonder de Unimog en pipo wagen; daar is niet genoeg plaats voor op ons terrein. Maar die hopen we wel een keer te aanschouwen! Nu in elk geval met dat lieve caravannetje :)
 

 


 

 

Luna's Maaneschijn

Luna maakt de dromenvangers zelf.

"De Indianen geloofden dat het ophangen van een dromenvanger nare dromen afweert. De goede dromen worden nooit tegengehouden door de dromenvanger en zullen je altijd op de juiste plek raken!

Ik maak regelmatig nieuwe dromenvangers, dus als er in de shop niets hangt wat je aanspreekt, kom dan snel een keertje terug!

Mijn dromenvangers zullen je (hopelijk) heerlijk laten slapen, maar het zijn ook echte eyecatchers! Een perfect cadeautje (voor jezelf of voor een ander)!"

WIJIJ

 


 

WIJIJ is ontstaan uit een samenwerking van belangrijke spelers op de arbeidsmarkt in de regio Gorinchem. Denk daarbij aan het Werkbedrijf AV, Avres, onderwijsinstellingen, werkgevers en uitzendbureaus.

Verbinding tussen regionaal werk…

Lokale werkgevers kunnen (ongeacht hun grootte of branche) vacatures, stages en andere opdrachten op WIJIJ plaatsen. Zij kunnen ook direct zoeken naar geschikte kandidaten en ze uitnodigen voor een gesprek. Daarnaast speelt WIJIJ een belangrijke rol om opleidingen te laten aansluiten op de vraag uit de arbeidsmarkt. WIJIJ is de verbinding tussen werkgevers, werknemers, werkzoekenden en onderwijsinstellingen in de regio.


 

…en werkzoekenden

Op het WIJIJ platform staan werkzoekende kandidaten centraal en ontdekken zij direct wat hun mogelijkheden zijn in de regio. Bovendien kunnen zij zich met een persoonlijk profiel profileren om direct door potentiële werkgevers gevonden te worden.


Zaterdag op het hippiefestival.

 

Banditaz

Sandra Achterberg is met haar Banditaz ook weer onderdeel van het Hippiefestival! Op het kleine veldje, bij de cds en platen. Kleurrijke zomerkleding en hippe accesoires uit India, Nepal, Portugal en Indonesië.

Haar idee achter Banditaz is mooie, leuke en tijdloze kleding bij elkaar te verzamelen voor mannen en vrouwen en af en toe iets voor kids. Kleding waar je vooral veel plezier van hebt en waar je je lekker in voelt, waar je jezelf in kan zijn. Want als je 'lekker' gekleed bent straal je dat ook uit.

Voor vragen, suggesties of kledingadvies: info@banditaz.nl


wwww.banditaz.nl

 

Extensionails

Op 6 en 7 juli staat Extensionails op het Hippiefestival met Dreads door Extensionails.
Wilma Vermeulen staat met leuke dreadkralen, haarbanden, Woldreads, feather Extensions en meer.

Wil je een enkele Dreads laten zetten of leuke gepimpte Woldreads, je eigen dreads laten pimpen of twijfel je Of Dreads iets voor je is en wil je kennis komen maken of informatie opdoen? Ga dan gezellig even langs in de hoek van Extensionails!

 

 

Mai – Vietnamese loempia

Al jaren staat Mai op de markt in Gorinchem. Ook vaste prik op het Gorcums Hippiefestival! Met hun Vietnamese loempia, maar ook met andere gerechten: nasi en bami goreng, vegetarische loempia en meer.

En ZO had u ze vast nog nooit gezien!

OrnamentO by Hedy

Hedy van den Berg heeft al een paar keer eerder het festival kleurrijk versierd met haar flamboyante aanwezigheid.

In haar atelier in Amsterdam maakt kunstenares Hedy van den Berg glas-in-lood. Uit eigen beweging en soms in opdracht, liefst in organische vormen. Grafornamenten en -lantaarns, met name. Verder heeft Hedy wat woonartikelen bij zich, een rekje vintage kleding schoenen en accessoires en tevens heeft ze kussens en kussenhoezen.
 

www.ornamento.nl

 

 

De ijsbus van Klaas Schaft

Wat de pot Schaft
Voor de verhuur en het inzetten van ijs-, catering- en promobussen

 

en bij ons lekker voor IJS!

En wat voor ijs. Klaas Schaft werkt met streekproducten en ingrediënten die zorgvuldig worden uitgekozen, om te zorgen voor een klasse product. Dat proef je dus!!

Klaas Schaft zorgt al sinds 2009 voor verkoeling op het Gorcums Hippiefestival!

 

Persephone Pearls

 

Wilma Vermeulen maakt assecoires. Zij ontwerpt naar wensen van de klant. Sieraden, headpieces, hoedjes, kragen en eventueel een geheel kostuum.
Ze werkt met diverse materialen en het mixen van stylen.
Op de foto zie je haar kraam hoe die was tijdens een gothic en fantasy beurs. Op het hippiefestival zal het een wat fleuriger geheel zijn.

 

Henna Painting

Henna Tattoo is er natuurlijk ook weer bij! Prachtige designs als tijdelijke lichaamsversiering met 100 % natuurlijke Henna en Jagua. Glitters en blinkende steentjes maken het geheel af... sierlijk en mysterieus...
Speciaal voor de kinderen heeft Jolanda Tatoeage-lak en Glitter designs die snel drogen waarmee iedereen de show steelt op elk festival!
Hip met Henna & Glitter!

www.hennapainting.nl

Koffie K'tje      

Koffie K-tje is een mobiele Barista die met haar Piaggio Ape 50 op iedere gewenste locatie, binnen of buiten, uw gasten een heerlijke Espresso, Cappucinno, Latte Macchiato of andere  koffie specialiteit serveert. Maar ook: thee, ja ook verse muntthee! En muffins. Koffie K-tje hecht veel belang aan het milieu en staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Koffie K-tje kom je overal tegen om en rond Gorinchem, maar ook verder weg, op festivals, evenementen, concerten, markten. Lekker ook bij ons.

www.koffiek-tje.nl

oud-Hollandse spellen

Op zondag komt Linge Loods Paradijs met hun streekprodukten!

 

Bij Henk in de kinderhoek kunnen de kids allerlei oud-Hollandse spellen doen, zoals ringgooien en hoela hoepen. Er staat een limonadetap waar de kids limonade mogen pakken.

 

Kinderhoek door Kindercrea / Dynamic Vision)

 

Jeannette van kindercrea.nl en van Dynamic Vision, sponsor van onze t-shirts, verzorgt dit jaar de kinderhoek. Je kan komen knutselen. Er is slushpuppie en popcorn. Tevens kan je er glitter- en airbrushtattoos laten zetten, en hair-extentions in laten zetten.

 

 

 

Eltje's auto beschilderen

Eltje laat elk jaar alle kinderen toe z'n auto te beschilderen. Een heerlijke bezigheid!

 

Little Candy Shop

De naam zegt het al. Het kleine snoepwinkeltje. Suikerspin & popcorn en meer.

www.littlecandyshop.nl

De Geefwinkel

Een winkel zonder geld, maar wel met spullen.

Een winkel waar je niets kunt kopen, maar alles kunt krijgen. En weggeven.

Zijn we al aan dat idee gewend? Eigenlijk is het nog steeds bijna te mooi om waar te zijn he. Maar het past zo enorm bij dit festival.

Wat je hebt, met anderen delen. Heerlijk voelt dat.

GEVEN IS HET NIEUWE NEMEN

peace <3

 

www.geefwinkel.org


Geflankeerd door een Dorstige Type die hen de legertent uitleent, en z'n truck neerzet waar ze vast weer wat grappigs mee zullen doen.

 

Tiny's schmink team

Tiny Prins komt weer schminken. Dat betekent dat we weer de mooiste schminks gaan zien.

Ze gaan er weer een groot feest van maken. “Voor ons is het, als we weer moe en voldaan tegen de avond stoppen met schminken, altijd weer leuk om al die kinderen te zien rondlopen die we geschminkt hebben. Ook op foto's zien we die blije gezichtjes weer terug en tovert het toch weer een glimlach bij ons op het gezicht!”

 

In 't Onderhuis

 

 

Marlies Verheij komt (zaterdag) met creatieve kunst

Glas keramiek en wolkunst, en wat mooie kransen. Ook neemt ze honing mee van eigen bijen, en verzorgende producten van die honing: propulis producten.
 
Marlies: Ik werkte jarenlang als bloemist in mijn eigen bloemenwinkel. Inmiddels maak ik vooral bruidsboeketten en bruidswerk op maat. Corsages, boeketjes, stukken voor op of in de trouwauto, niets is me te gek. Altijd in overleg, uniek en natuurlijk perfect passend bij de bruid en de hele Dag.

Daarnaast vind ik het heerlijk om bezig te zijn met glas, klei, wol, verf, mijn bijen en natuurlijk bloemen. Ik laat deze materialen afzonderlijk of in combinatie tot hun recht komen

Mocht je iets zoeken dat niet op mijn website staat: neem contact op! Ik vind het heerlijk om op ieder verzoek een creatief antwoord te vinden.

Ook voor honing van mijn eigen bijenvolk, een mooi boeket voor jezelf of als kado voor een ander, mag je altijd contact opnemen.

En zelfs een leuke workshop, met alle materialen waar ik zo graag mee werk, behoort tot de mogelijkheden. Neem ook daarvoor even contact op. 

 

www.eenbruidsboeket.nl

 

 

Marlies komt zaterdag 6 juli naar de hippiebazaar, onder de naam In't Onderhuis.

 

Rini en May Klomp

schrijven: "Wij hebben een kraam met meer dan 2000 langspeelplaten (muziek uit de Woodstockperiode en vergelijkbare muziek) en we staan op festivals met snuisterijen uit India en Tibet, alsmede stoffen en sari’s uit India die we daar zelf inkopen. Dit doen we al meer dan 10 jaar met veel plezier en we gaan door zolang onze gezondheid het toelaat."

Vinyl en sari's dus!

Wereldwinkel Gorinchem

 

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.

 

 

 

 

 

Scheer & schaar

Geen doorsnee kapster! Jessica uit Gorinchem laat mensen kiezen tussen 4 of 5 opties. Lekker overzichtelijk. Prettig voor moeders en vooral ook voor kinderen.

Op het hippiefestival zet Jessica ook feather extensions.

Jessica is er alleen zondag.

 

 

 

Global goals gemeente > Stichting Bamenda

Mensen uit Dordrecht laten kennismaken met mensen uit Bamenda, dat is onze missie! Bamenda ligt in het West-Afrikaanse Kameroen en is sinds 1993 zusterstad van Dordrecht. Wij organiseren activiteiten in Dordrecht zodat jij kennismaakt met Kameroen, de cultuur en de mogelijkheden om samen te werken.

In de kraam vind je kleding, kunst, artikelen uit Kameroen.

 

www.dordrecht-bamenda.nl

 

Tableau Vivant

Tussen alle zomerbloemen en planten vindt u de schilderijen van vier Gorkumse amateur schilderessen. De schilderijen wisselen per dag. Kom eens kijken welke stijl u het meest aanspreekt. Er staat nog een plekje leeg. Hebt u ook iets te exposeren, wilt u uw werk laten zien tijdens de Hippiemarkt? Dat kan, geheel kosteloos.  Tussen 15 en 16 uur is borreluutje. (!!)  Neem contact op met Hannie voor meer informatie. 0626881426.

GlobalGoals

Gorinchem is een Global Goals gemeente.

De Global Goals en het gemeentelijk beleid

Alle Global Goals hebben subdoelen die direct of indirect verband houden met het dagelijkse werk van lokale en regionale overheden. Lokale overheden zijn beleidsmakers, katalysatoren van verandering, en het overheidsniveau dat in de beste positie verkeert om de mondiale doelen te koppelen aan wat er lokaal moet gebeuren.

Met de handreiking 'De Global Goals in het gemeentelijk beleid' laten we zien hoe de doelen zijn verbonden met de Nederlandse context, bestaande (beleids)kaders, programma’s en instrumenten. Per doel zijn voorbeelden gegeven van actiepunten voor gemeenten, waardoor de doelen makkelijker te concretiseren en uit te voeren zijn. Daarbij is het goed om te bekijken wat er in de gemeente al wordt gedaan aan de Global Goals en dit als uitgangspunt te nemen. Lokale invulling van de doelen vraagt om aansluiting bij de lokale realiteit en de lokale behoeften.

Kijk voor meer informatie op:

https://vng.nl/global-goals-gemeenten/de-17-global-goals

 

Een aantal kraamhouders op de hippiebazaar zijn onderdeel van het Global Goals project: 
Wereldwinkel

Amnesty International

Osotua foundation

Bamenda

Twawebwa Mukama

Gambia project.

Global Goals gemeente > Stichting Twawebwa Mukama is er weer, op de zaterdag.


De stichting Twawebwa Mukama wil de mensen in Oeganda helpen die aan de onderzijde van de maatschappij leven, en gelooft dat de liefde tot de naaste door ons in praktijk kan worden gebracht door de talenten te gebruiken die ons zijn gegeven.

Matth 25 :35-40

Concreet wil de stichting dit vormgeven in het verschaffen van voldoende werkgelegenheid, onderwijs en gezondheidszorg. Niet door het grootschalig inzamelen van hulpmiddelen en die te schenken aan de arme medemens, maar door de bevolking daar zelf te leren betrekken in het project. Ze te helpen om zelf de weg naar boven in te slaan.

www.twawebwa.com

 

Global goals gemeente > Osotua foundation

Osotua heeft als doel om met kennis en geld de Maasai, hun vee en natuur te helpen. Om zo de Masai Mara en haar bewoners een duurzame toekomst te bieden.

www.osotuafoundation.com

 

Global goals gemeente > Amnesty International

Bij de kramen van het Millenniumplatform is op zaterdag ook Amnesty International aanwezig.


"Met jouw donatie zet Amnesty International zich in voor de duizenden slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Om onafhankelijk te blijven, neemt Amnesty voor de uitvoering van onderzoek en acties geen geld aan van overheden. Daarom zijn wij in ons werk afhankelijk van donaties van mensen zoals jij."

bron: www.amnesty.nl

In de kraam is het boek te verkrijgen / bestellen: Imagine, van John Lennon.  

Imagine: een hoopgevend verhaal over vrede

'Imagine all the people living life in peace’

In 2017 was de wereldwijde lancering van het nieuwe kinderboek Imagine. Een verhaal over een kleine duif die over de wereld vliegt om een boodschap van vrede, liefde en vriendschap te verspreiden naar alle vogels, ongeacht de kleur van hun veren. Het prentenboek combineert de songtekst van John Lennons Imagine met illustraties van de bekroonde Franse illustrator Jean Jullien. De songtekst van John Lennon is speciaal voor de Nederlandse uitgave vertaald door kinderboekenschrijver Ted van Lieshout.

 

De droom van Yoko Ono

Het boek is een droom van Yoko Ono, de toenmalige vrouw van John Lennon. Ze schrijft in haar voorwoord: Dit boek betekent heel veel voor me. Mijn echtgenoot John […] schreef Imagine als een lied dat oproept tot vrede over de hele wereld. En vandaag is die vrede meer nodig dan ooit; ik denk dat zijn woorden niets van hun belang hebben verloren.’

Van ieder verkocht exemplaar doneert Yoko Ono de royalties aan Amnesty International. Op deze manier helpen de opbrengsten mee aan een wereld zonder mensenrechtenschendingen.

Het verhaal van Imagine

Yoko Ono was de inspiratie voor John Lennon’s iconische lied Imagine. Na zijn tijd bij The Beatles zette John Lennon zich, mede dankzij zijn vrouw, steeds meer in voor de mensenrechten. Imagine bracht hij in 1971 uit met een duidelijke missie: mensen oproepen om samen in vrede te leven. Dit is inmiddels 46 jaar geleden, maar zijn boodschap kan nu een nieuwe generatie inspireren om een wereld in vrede voor te stellen!

 


 

 

 

Marcia Moritz


Marcia Moritz schrijft:

Er is een ontzettend leuke & creatieve workshop gepland waarbij je met mooie en vrolijke steentjes en gekleurd materiaal een gezellig windlichtje / bloemenpotje kan maken.
Hierbij krijg je iets te drinken en wat lekkers.

Ik zal deze dag mooie Hippie regenboog vlechtjes zetten met katoen voor jong en oud.

Ook hebben wij een super gave selfie lijst bij.
Waar je op zondag een leuke selfie mee kan maken om de leuke momenten met je familie & vrienden vast te leggen.

Dit alles kan ik natuurlijk die dag niet alleen doen.
Ik zal daarom deze dag met mijn lieve familie er zijn. Dus mocht je ons niet kunnen vinden. Ga op de gezelligheid af.

En als je denkt oh nee dit klinkt super gaaf maar ik kan zondag niet.
Goed nieuws!
Het Hippie festival is van vrijdag t/m zondag kijk even op hun fb pagina voor het programma.

Het is echt een heerlijk festival.
Met je blote voeten op het gras.
Tussen de vrolijke & relaxte mensen.
Genietend van de muziek met een drankje in je hand.

Mocht je een creatieve workshop willen voor op bijvoorbeeld familie dag, vrijgezellen avond, een kinder feestje of wat dan ook.
Je kan mij altijd een berichtje sturen om te kijken wat mogelijk is.

Ook geeft mijn vader al jaren jambe les.
Mocht je dit willen boeken.
Hij geeft zo nu en dan ook workshops.
Binnen een paar minuten zit je te genieten van het ritme van de jambee

Veel liefs,

Marcia ????????
 

 

Anja de Jongh

Anja de Jongh komt al jaren op het hippiefestival, en verblijdt ons met haar dans en verschijning. Dit jaar staat ze net als vorig jaar op de bazaar, met onder meer hippie kinderkleding, die ze zelf op Bali inkoopt. Ze heeft ook veel mooi kunstnijverheid, van de Aboriginal stip techniek tot sieraden, alles handgemaakt van hout, schelp en been. Vele amuletten en prachtige , kleurrijke tassen en belly belts van de hippitribes.

Ook heeft Anja ikats, Batik en tie en dye kleding, en handgeweven sjaals.

 

fotoStudio Ziezo, hippiefestival 2011 (rechts: Anja de Jongh)

 

 

CreatiefInDordt

"Gezellig aan de keukentafel op een heel idyllische plek in Dordrecht een kunstwerkje maken waar iedereen aan mee kan doen."

Een initiatief naar ons hart dus!

 

"Wanneer we onze creativiteit de vrije loop laten, of dit nou door middel van schrijven, schilderen, kleien, tekenen of een andere creativiteitsvorm, brengen we een klein stukje van ons eigen verhaal naar buiten. Het kan door de buitenwereld gezien of gehoord worden, ervaren of overgedragen. Het kan worden gedeeld.
Het doet er niet toe of het ‘grote publiek’ je werk te zien krijgt, waarschijnlijk zijn het vooral je directe naasten met wie je dit stukje van jouw innerlijke belevingswereld kunt delen. En soms is het creatieve proces helemaal alleen voor jezelf, om jezelf beter te begrijpen en jezelf beter te kunnen zien.
Door creatief bezig te zijn kunnen alle afzonderlijke kanten van jezelf gecombineerd worden tot één geheel. Er is in het creatieve proces ruimte voor alle menselijke emoties: geluk, verdriet, woede, onbegrip, liefde. Op deze manier kan een middagje “eenzame opsluiting” met verf, kwasten en een ezel heel bevrijdend werken.
Maar het moet vooral leuk zijn en voor iedereen toegankelijk! En dan komen wij om de hoek! Gezellig aan de keukentafel op een heel idyllische plek in Dordrecht. Met een klein groepje collega’s, vriendinnen of familieleden. Een kunstwerkje waar iedereen aan mee kan doen. Gewoon gezellig, iets leuks maken voor thuis aan de muur en ondertussen lekker bijkletsen met een lekker kop thee of koffie.
Voor grotere groepen hebben wij nog enkele plekken in Dordrecht tot onze beschikking die pareltjes zijn om te bezoeken."
 
Zondag op het kleine veldje , bij de Geefwinkel.
Ze maken mooie tassen hoeden kettingen, schilderijtjes.
Ze verdienen het, wat te verdienen. <3
 

 

Jeroen Zelf

Wauw! Dé Selfie Service! Vergroot je bewustzijn en wordt een rielekste hippe vogel. Laat je omturnen door deze happy together happening vol power van de flower. Natuurlijk met hét onmisbaar tijdsicoon en plentie love&peace. Swing wég uit dit individualistisch heden. Op naar de tijd van echte kommunikaatsie, universele vrije liefde en het aanraken van het Psygedelies Al. Blitse stuf en super tof hoor! Dé Selfie Service, weet je wel.

 

 

Grieks Eetcafé Jannis

Jannis is een Grieks restaurant met een zeer uitgebreide menukaart. Ze laten je genieten van onze Griekse specialiteiten.

Met veel inspiratie bereiden ze hun gerechten, om optimaal aan je wensen te kunnen voldoen. Ze leveren gezonde en verse maaltijden, door gebruik te maken van dagelijks verse producten en een juiste bereidingswijze, zodat je van een heerlijke maaltijd kunt genieten, zelfs als je het laat thuisbezorgen.

Wij bezorgen in Gorinchem, Arkel, Dalem, Vuren, Spijk en Schelluinen.

Voor het hippiefestival gaat Jannis nog extra dingen bedenken, met fruit en frisse salades.

 

www.jannisgorinchem.nl

 

Hulpprojekt Gambia

 

Hulpproject Gambia. is een particulier initiatief. De initiatiefnemers Eddy en Wil Potters schrijven:

"Wij steunen een schooltje in het dorp Manduar in The Gambia. Tevens helpen wij de community van dit dorp zoveel als wij kunnen waarbij het accent uiteraard ligt bij de meest armste gezinnen.

Een van onze doelen is om de kinderen een betere toekomst te bieden m.n. door de mogelijkheid van scholing. Gambia kent geen leerplicht. Hebben de ouders niet voldoende geld dan kunnen de kinderen niet naar school.

 

Wat wij toe nu toe hebben kunnen realiseren is te lezen op onze website: www.gambiamanduar.wordpress.com

De hulp die wij bieden is op adhoc-basis.

Wij zijn net als andere hulpprojecten, organisaties en stichtingen ook afhankelijk van giften van derden. Wij ontvangen best wel behoorlijk veel goederen die wij per container naar Gambia(Manduar) sturen. Dit kost natuurlijk geld. Met de opbrengst van de verkoop van goederen op het aanstaande hippiefestival zal worden gebruikt voor het verzenden van hulpgoederen!!

Op het hippiefestival verkopen we spullen uit Gambia en voor de kinderen is er envelop trekken en snoepgoed."

Zij zijn bereikbaar op 0183-822580 of 06-44692132

 

Frietkar, wel 2 dit jaar!

Eetwereld.nl

Sven komt weer met 2 karren van Eetwereld. Lekker, friet!!