Crepes Roulotte
 
 
 

Geniet in de vegetarische hoek wederom van Crêpes Roulotte! Falafel, vega-wraps, pastasalade en natuurlijk verse overheerlijke zoete crêpes met allerlei toppings.

Aangeboden vanuit de nostalgische roulotte.

 

Dona Menina

Dona Menina is in 2008 begonnen in Portugal en Spanje, en is inmiddels een begrip op festivals en markten. Juliana Moreira en Bert Jansen (zoon Frederik, Gorcumse kunstenaar en muzikant, ontwierp een paar keer de hippie poster) verkopen de bloemenkroontjes inmiddels een aantal jaren met groot succes. Standplaats is Portugal, en van daaruit gaan ze heel Europa door.

Voor de derde keer bij ons met nieuwe, nog mooiere bloemenkroontjes, vanuit een bijzondere kraam die op het veld zal worden opgebouwd.

 

Erik Boekhoff & co

Zonnebrillen, lp's, cd's, kleding, hoedjes en watdiesmeerzij...!

Erik staat op verschillende markten, hij is bij elk evenement wel te vinden. Niet als kraamhouder dan wel als bezoeker. Op het hippiefestival een van de bekende gezichten en net als altijd en overal: gangmaker!


foto door Marjolein Klomp, WadW 2014

Labmusic

Labmusic heeft niet alleen vinyl maar ook heel veel cd's, dvd's en merchandise. Bij ons dit jaar zonder vinyl maar met die laatste drie artikelen!

Peter Jan Jong handelt al sinds 1996 in geluidsdragers

“Het zijn niet alleen de 40-plussers die, dikwijls op nostalgische gronden de elpee herontdekken, maar ook steeds meer jongeren. Tijdens de hoogtijdagen van de dance-scene kwam vinyl al meer in de belangstelling omdat bijna alle populaire DJ’s ermee werkten maar op dit moment worden elpees vooral in de alternatieve scene als de geluidsdrager bij uitstek beschouwd. Zo kan het dan ook gebeuren dat het laatste werk van bijvoorbeeld Arctic Monkeys gewoon op vinyl verschijnt. De grote platenlabels hebben die opleving van de zwarte schijf opgepikt en maken nu ook weer elpees aan. Wat op zich best opzienbarend genoemd mag worden omdat het maken van een grammofoonplaat minstens drie keer duurder is dan het maken van een cd. Je ziet dat er ook wel aan af hoor. Er wordt veel meer aandacht besteedt aan de hoezen en de inlegvellen van de elpees dan aan de tekstboekjes die bij een cd gestoken worden. Of een elpee ook beter klinkt is een kwestie van persoonlijke smaak. Je hoort vaak dat men de muziek op een elpee voller en dieper vindt klinken, maar er zijn er ook die juist de allerhoogste tonen zeggen te missen. Als je een elpee draait, hoor je die niet. Zet je een CD op, dan krijg je wel het totale geluidsspectrum. Laten we het erop houden dat je voor een elpee net even wat meer gevoel moet hebben. Het is niet alleen de muziek. Het is ook de hoes, de afmetingen van zo’n plaat. Het feit dat je ’m na een minuut of 20 om moet draaien. Misschien zelfs wel het feit dat je er behoorlijk voorzichtig mee moet doen omdat er anders hinderlijke krassen op kunnen komen.” Hoe het ook zij, bij Labmusic vindt de liefhebber fraaie collectors items (een Fairport Convention uit 1969, Q 65, Cuby and the Blizzards) en een mooi overzicht van zeker in de jaren ’80 heel populaire artiesten in alle genres. Maar ook gloednieuwe elpees van the White Stripes, Muse en Editors om er maar een paar te noemen. Labmusic verkoopt zelfs weer singles.

(bron: labmusic.nl, uit een tekst van Henk Sprenkeler)

Labmusic
Kerkstraat 50
1141 BJ Monnickendam
Tel.: 0299 – 650900
geopend op woensdag donderdag en vrijdag van 9.30 tot 18 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Facebook.com/labmusic.recordstore

 

 

GrooveProof DJbus

 

Sandor & Paul schrijven:

De Groove Proof is de naam van de dj bus waar waarschijnlijk de meeste mensen voor hebben gedanst. De gastheren en vast team bij de Groove Proof zijn dj Paulus DB en dj Juice Willis.  Het eerste optreden was tijdens het Costa del Soul festival in 2009 aan het strand van Blijburg op IJburg, Amsterdam. Toen werd de bus bemand met onder andere dj's: Zender, Thomas Morillio (Dekmantel), Stevan de Peven en Arjuna Schiks. Daarna heeft de bus op vele locaties gestaan en is verhuurd aan festivals als: A day at the park festival, Vrijland festival, Metro 54 fesitval, Lief festiv l, Kings of Color, Kingsspay festival, Kosmopolite, Wooferland festival, Obsession festival, Herr
Zimmerman festival just to name a few....

Zoals de naam al aangeeft wordt en mag er alleen maar muziek met een lekkere "groove" worden gedraaid vanuit de bus. Soul, Funk, Hiphop, Dub, Reggae, Dancehall, R&B, Rock & Roll, Stonerrock, Deephouse, Jungle, Disco, Houseclassics ect.. Dus geen gabberhouse, hardcore, trance, punk,
carnaval en andere meuk.

Voor het hippiefestival spelen we zelfs alleen maar Woodstock en aanverwanten – dus ook nog wel de soul en funk uit die tijd, want dansen zullen we!!

 

https://www.facebook.com/Grooveproofdjbus/

Cisca Real-Peace

Cisca maakt kleding van allerlei afgedankte materialen. Waarom nieuw kopen of maken als er nog zoveel is? De kleding is in goa hippie gipsy stijl. Haar prijzen zijn laag omdat ze vindt dat iedereen toegang moet hebben tot iets moois en eerlijks.

Nu al een paar jaar bij ons en niet meer weg te denken!

 

4XT

Indonesische artikelen waaronder sieraden van zilver hout leer, kleding en Indische artikelen. Zelfgemaakte bellenblaas stokken met sopje van eigen recept en leuk voor 's avonds: lichtpluizen.

Kraamhouder Piet Jansen, rasechte ouwe hippie, heeft ook indianenspullen bij zich.

 

 

Massages, ligconcerten en reiki

De tipi van Gorcumers Paul en Ingeborg staat dit jaar bij ons op de hippiebazaar.

Ingeborg
Beleef de verbinding tussen lichaam en geest. Dit bewust worden kan middels Tai-Chi, Qi-Gong, Klank Healing, Sjamanistische Healing en diverse soorten massages. Ik geef ayurvedische, chinese en stoelmassages. Als BOCAM Therapeut behandel ik de totale mens en dat geeft het inzicht om herhaling van klachten in de toekomst te voorkomen.

ingeborgvb@gmail.com

www.lichaamengeestinbeweging.nl

Paul
Vaak kan ik al van een afstand waarnemen waar iemand pijn heeft. Als ik iemands handen vasthoud dan kan ik het lichaam scannen op o.a. energetische blokkades. Met een Klank Healing of Shiatsu acupressuur massage worden de energiebanen en –punten behandeld. U kunt bij mij ook terecht voor een sjamanistische healing, een medium reading en Channeling.

paa.melis@gmail.com

Ook voor Reiki behandelingen en inwijdingen, Shiatsu massages en andere disciplines kun je bij Paul en Ingeborg terecht.

 

Studio Zintka

Studio Zintka is Jeaney's homestyle atelier voor creative blending van styling, autonome vormgeving, art work en ideeën. www.facebook.com/StudioZintka

Op 1, 2 en 3 juli 2016 staat Studio Zintka voor het eerst op het hippiefestival met het kinder schildersatelier!
Lekker schilderen op een echte schildersezel!
Zie jullie daar!

Babila djembe fola -workshops djembe

Nansadi Kourouma woont in Nederland maar komt van origine uit Babila Kouroussa (Guinee, West-Afrika). Hij komt uit een muzikale familie en speelt al sinds hij klein was djembe en doundoun. Daarnaast speelt hij ook balafoon.

Nansadi heeft een aanstekelijke energie zowel op het podium als ernaast.

Nansadi geeft djembe en doundoun-les en tevens geeft hij workshops – zeer geschikt voor teambuilding. De drumschool heet Babila djembe fola, en dat is ook de naam van de West-Afrikaanse percussieband waar hij mee optreedt.

 

Al voor de derde keer is Babila Djembe Fola van de partij op het hippiefestival. Ze treden op zaterdag 2 juli op, tussen het middag- en avondprogramma in. Bij goed (droog) weer op het veld en anders in de tent.

Op het tweede veld bij het klimrek worden op zaterdag en zondag workshops gegeven.
De workshops kosten € 10 en gaan anderhalf uur duren.
Opgeven kan via www.babiladjembefola.nl maar ook nog spontaan op het festival (vol is vol).
Wij zorgen voor de djembe's maar je mag natuurlijk ook je eigen djembe meenemen.
 

Zaterdag van 13.30 tot 15.00 en van 16.00 tot 17.30
Zondag van 14.30 tot 16.00 en van 17.00 tot 18.30

Kijk voor djembe-les en verdere info op www.babiladjembefola.nl

Kwakoefetti

Kwakoefetti is een slavennaam en betekent Vrijheidsstrijder, bij de Ashanti. In deze cadeauwinkel vind je gebruiksartikelen die vrijheid symboliseren, uit alle landen. Verder is er vintage, buddhabeelden en wierrook, curiosa, sieraden, kleding en kleinmeubelen te vinden in de Dordtse winkel.

www.facebook.com/KwakoefettiKadoWinkel

Oermoeder

Oerzeep 100% Vegetarisch

en nog veel meer natuurproducten: www.oermoeder.org.

In de stad Aleppo in Syrië is de productie van de 'Moeder der Zepen' al 4000 jaar of langer onveranderd gebleven. Een weldaad voor het hele lichaam, inclusief haar en tanden. Voor Jong en Oud! Je lichaam voelt zacht en maakt crèmes overbodig, dit komt omdat deze zeep je p.h. waarden herstelt. Speciaal aanbevolen bij huid problemen.

De kruisvaarders brachten in 1254 deze zeep mee naar Marseille en hebben haar geprobeerd na te maken. Deze zeep is goed maar niet te vergelijken.

De echte Aleppozeep verenigt de zachtheid van olijfolie en de helende kracht en delicate geur van laurierbes, geeft de zeep een niet geëvenaarde kwaliteit. Laurierbes olie heeft een bacterie werend, een schimmel dodend en een antivirale werking.  Het is zelfs pijnstillend.

De Aleppo-zeep mag gebruikt worden voor heel het lichaam dus ook de edele delen kunnen zonder probleem met deze zeep gewassen worden. Gebruik de zeep als tandpasta en voorkom tandvlees ontstekingen, ze bevordert zelfs de genezing van aften. Het smaakt romig en geeft een prettig en langdurig schoon gevoel. Hoewel je gelijk de zachtheid voelt na gebruik, heeft ons lichaam een herstel periode nodig. Voor nat scheren is geen beter product.

 

Sterrenlicht

Sterrenlicht is een winkel met een lichte, ruimtelijke en liefdevolle sfeer.

Het assortiment is heel divers; van beelden , kristallen en edelstenen, sieraden en wierook tot een volledige engelenlijn. Met veel zorg en een liefdevolle intentie worden de inkopen gedaan om u een zo mooi en zuiver mogelijk product aan te kunnen bieden.

Het assortiment bestaat uit: een collectie van Angel Touch en Angel Star, diversiteit aan edelstenen en kristallen, mooie beelden uit verschillende stromingen, een uitgebreid wierook assortiment, koperen en kristallen klankschalen, drums, windgongen, boeken, cd`s, tijdschriften, sieraden, kaarsen, een prachtige verse kruidenlijn voor zowel ontspanning als de medicinale kant en nog veel meer.

Boven de winkel in het Bewustzijnscentrum, worden verschillende workshops en cursussen georganiseerd. Er is ook plek voor een klank behandeling of een coaching`s gesprek.

Wij kijken er naar uit om u te verwelkomen in onze winkel. Sterrenlicht voor iets speciaals voor u zelf of als kado voor een ander.

“Sterrenlicht voor beleving vanuit het hart”

www.sterrenlichtwinkel.nl

 

Rosa

Alle edities stond Rosa op het Gorcums Hippiefestival dus ook voor haar de tiende!

Rosa is sinds 1985 gevestigd in de Burgstraat in Gorinchem. Rosa is hét adres voor exclusieve kleding en curiosa. Behalve de kleding in suède, velours en andere luxe stoffen is er ook feestkleding (gala en cocktail) en vind je er de bijpassende accessoires zoals handschoenen, hoeden en sieraden. Ook heeft Rosa sfeervolle verlichting in chroom, messing en brons, spiegels, beelden en allerlei verzamelartikelen.
Bij Rosa kun je ook alles kunt huren voor feesten en partijen; kleding en tevens decorstukken. Bijvoorbeeld voor themafeesten zoals jaren ’50, ’60 of middeleeuws.

Tegenwoordig is Rosa ook veel te vinden op beurzen, markten en festivals.

Contactgegevens: tel. 0183-631797, e-mail rosalopesvieira@gmail.com

Karla Berberich

Karla uit Duitsland verkoopt kleurrijke geborduurde tassen, aladin broeken, maskers, sieraden van natuurmaterialen, folk-art: altars shrines with Buddhist, Hindu, Christian and Shinto motives.

Deze vriendelijke mensen horen inmiddels echt bij de hippiefamilie!

 


 

Trésor Boho Gypsy

De kraam van Trésor schittert je tegemoet. Op maat gemaakte sieraden en andere mooie spulletjes waarbij mooie materialen worden gebruikt.

Unieke veterhorloges, sieraden van Be-Charmed, o.a. kralen en bedels. Josh-style sieraden, zelf ontworpen haarknipjes, haarbanden, schuifjes, hair extensions, voor kids èn volwassenen.

Gevlochten Headwraps met of zonder veertjes, eigen ontwerp, vliegen als broodjes over de hippiebazaarkraam!

Sleutelhangers, shamballa armbanden, voorgevlochten leren armbanden/wraps, maar ook de gewone wraps.

Enkelbandjes, rozenkwarts kralen en vele andere zelf ontworpen sieraden.

De allerhipste trendy sieraden, zoals de nieuwste trend Rose Gold. Superleuke armbandjes die gecombineerd kunnen worden met bijpassende kleuren. Uiteraard weet Trésor u hier alles over te vertellen.

Uiteraard blijven de enkelbandjes ook erg leuk.

Hoeden ibiza style, met de hand gemaakt. Allerlei moois, dus!

Myra verkoopt ook kleding en heeft een nagelstudio Nailsensations. Kijk even op www.facebook.com/www.tresordubijoux.nl.

 

Het Otto Haitsma-archief

Elin Heights toont het Otto archief.


De werken van wijlen Otto Haitsma zijn voor een symbolisch bedrag te koop , neem een kijkje op :https://www.flickr.com/photos/gevonden/albums .
Dit jaar is Otto Haitsma te vinden op het Hippie festival te Gorinchem .

https://www.hippiefestival.nl/
Elin , zijn dochter organiseert een *tent*toonstelling onder naam, Otto Haitsma - Popart -. Letterlijk in een tent, 2 dagen ben je welkom om nog éénmaal Otto's kunst te bewonderen. Een tent met kunst! en lekker chillen met muziek, op een sprookjes locatie !!
In de tent is een doorlopende foto presentatie te zien zijn op een scherm, met de andere Otto ten tijde van de jaren 70, toen hij het eerste popfestival organiseerde op het strand in Gorinchem .
Hij begon die zelfde tijd zijn leven als kunstenaar : iets wat hij tot de laatste dag van zijn leven heeft geleefd.
Gorinchem was een belangrijke bron van inspiratie; de natuur, de architectuur, de rivier, de progressieve ontwikkelingen in het Gorinchemse cultuurleven en stadsbehoud medio jaren 70.
De werken die vooral te zien zijn ademen een tijdsbeeld uit van Gorinchem in de jaren 70.
Kom langs, toegang is vrij. Buiten de Waterpoort Gorinchem , 7 t/m 9 juli .
https://www.hippiefestival.nl/

 

P.S. Handpainted by me

Petra Schilten ontwerpt en verft tie & dye shirts voor dames, heren en kinderen. Ook verft ze katoenen tassen en babyrompertjes en sokjes en mutsjes.

 

Banditaz

Liefde voor mooie kleding, die comfortabel zit, duurzaam is geproduceerd en van een goede kwaliteit, combineerbaar en tijdloos.

Fair Trade. Vesten(100% schapenwol)Handgebreide Portugese poncho's ( 50% wol en 50% gerecl.katoen) . Jurken, rokken, accessoires, sieraden.

www.banditaz.nl

Mai – Vietnamese loempia

Al jaren staat Mai op de markt in Gorinchem. Ook vaste prik op het Gorcums Hippiefestival! Met hun Vietnamese loempia, maar ook met andere gerechten: nasi en bami goreng, vegetarische loempia en meer.

Dit jaar gaan ze tevens sushi voor ons maken! Ook vegetarische sushi is verkrijgbaar bij de kraam van Mai.

foto: 2012 Christian Fokker


 

De ijsbus van Klaas Schaft

Wat de pot Schaft
Voor de verhuur en het inzetten van ijs-, catering- en promobussen

Onze visie: eten bij een mobiele catering is een beleving, niet alleen de kwaliteit van het product, maar ook de gehele ambiance moet zorgen voor een feestmoment! Ons materiaal is daar op uitgezocht en ons personeel is zich daar volledig van bewust!

Daarnaast is het prettig om te weten dat wij staan voor een eerlijk en lekker product. Wij werken met streekproducten en ingrediënten die zorgvuldig worden uitgekozen, om te zorgen dat we een klasse product leveren tegen een betaalbare prijs.


Klaas Schaft zorgt al sinds 2009 voor verkoeling op het Gorcums Hippiefestival!

Henna Painting

Henna Painting uit Amsterdam plaatst prachtige designs als tijdelijke lichaamsversiering met 100 % natuurlijke Henna en Jagua. Glitters en blinkende steentjes maken het geheel af... sierlijk en mysterieus...
Speciaal voor de kinderen heeft Henna Painting Tatoeage lak en Glitter designs die snel drogen waarmee iedereen de show steelt op elk festival!
Hip met Henna & Glitter!

Dit jaar zijn ze er lekker het hele weekend!

 

www.hennapainting.nl

Koffie K'tje

Koffie K-tje is een mobiele Barista die met haar Piaggio Ape 50 op iedere gewenste locatie, binnen of buiten, uw gasten een heerlijke Espresso, Cappucinno, Latte Macchiato of andere  koffie specialiteit serveert. Maar ook: thee, ja ook verse muntthee! En muffins.

Koffie K-tje kom je overal tegen om en rond Gorinchem, maar ook verder weg, op festivals, evenementen, concerten, markten.

Koffie K-tje hecht veel belang aan het milieu en staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

www.koffiek-tje.nl

De Geefwinkel

(van de website www.geefwinkel.org)

Hoe werkt het?

Die vraag krijgen we vaak en die vraag blijft ook leuk om te beantwoorden.
Eigenlijk is het heel simpel.
Als je iets leuks ziet, dan mag je dat meenemen.
Een collega van ons heeft het eens mooi verwoord: ‘Je koopt niet met geld, maar met motivatie’.
En daar gaat het om. Als wij horen hoe leuk je iets vindt, of hoe graag je iets zou willen hebben, dan komen er vanzelf verhalen los. Dat je het wilt voor je zusje, want zij spaart het. Of dat je er al jaren op zoek naar bent. Of omdat het je herinnert aan die ene prachtige vakantie.
Dat is toch fantastisch?
Daar doen wij het voor. Zo leren wij elkaar een beetje kennen en deel je een beetje van elkaars ziel. Het klinkt een beetje zweverig, maar contact maken met elkaar en iets voor elkaar kunnen betekenen zijn onbetaalbare zaken, die je leven toch meer betekenis geven.
En soms vinden mensen het toch een beetje gek om zomaar iets mee te nemen.
Dan mag je ook een donatie in de pot doen, daar doen wij ook niet moeilijk over.
Want van dat geld kunnen wij weer energierekeningen betalen en leuke evenementen organiseren zoals de Italiaanse dag, Koningsdag en het Hippiefestival.
Of een andere leuke actie:
Geld dat je bij ons uitspaart, kan je bij andere kleine zelfstandigen in Gorinchem weer uitgeven.


Een winkel zonder geld, maar wel met spullen. Een winkel waar je niets kunt kopen, maar alles kunt krijgen.
Weet je waarom?
Omdat je een ander blij kan maken met iets dat jij niet meer wilt hebben. Want echt, we gooien zoveel weg, wat voor een ander misschien heel waardevol kan zijn.
Omdat jij en ik geen fortuin bezitten.
Omdat jij en ik het milieu niet willen belasten.
Omdat jij en ik een ander blij willen maken.
Denk meer, consuminder.


Een winkel zonder geld, maar wel met spullen.
Een winkel waar je niets kunt kopen, maar alles kunt krijgen.
Weet je waarom?
Omdat je een ander blij kan maken met iets wat jij niet meer wilt hebben.
Want echt, we gooien zoveel weg, wat voor een ander misschien heel waardevol kan zijn.
Omdat jij en ik geen fortuin bezitten.
Omdat jij en ik het milieu niet willen belasten.
Omdat jij en ik een ander blij willen maken.
Denk meer, consuminder.


In twee jaar tijd heeft de Geefwinkel naam gemaakt in Gorinchem: niet meer weg te denken!

 

Gevestigd in Burgstraat 31 te Gorinchem
Openingstijden:
Maandag - woensdag - zaterdag van 10.00 - 16.00 uur
Donderdagavond van 18.00 - 21.00 uur

Tiny's schmink team

Door haar werk in de Elzenhof en haar vele hobby's kent Tiny Prins veel mensen in Gorinchem, mensen die totaal verschillend zijn in wie ze zijn en wat ze doen, maar zo rond deze tijd merkt ze dat al die mensen op wat voor manier dan ook, ook weer verbonden zijn met elkaar door het jaarlijkse hippiefestival. Zoals veel mensen weten is Tiny een van de vrijwilligers die allemaal een klein steentje bijdragen om met elkaar een heel fijn, leuk, gezellig, groots, muzikaal hippiefestival te creëren.

Samen met Marlies Phielix schminkt ze alweer een paar jaar op het festival. De kinderen staan vaak in de rij, want als vlindertje of spiderman voel je je toch even heel anders.

Ook dit jaar gaat Tiny's schminkteam er een groot feest van maken. “Voor ons is het, als we weer moe en voldaan tegen de avond stoppen met schminken, altijd weer leuk om al die kinderen te zien rondlopen die we geschminkt hebben. Ook op foto's zien we die blije gezichtjes weer terug en tovert het toch weer een glimlach bij ons op het gezicht!” Het team zit bij de pipowagen; kan niet missen.

kids racebaan via attractieverhuur Pronk

 

 

Rini en May Klomp

schrijven: "Wij hebben een kraam met meer dan 2000 langspeelplaten (muziek uit de Woodstockperiode en vergelijkbare muziek) en we staan op festivals met snuisterijen uit India en Tibet, alsmedestoffen en sari’s uit India die we daar zelf inkopen.Dit doen we al meer dan 10 jaar met veel plezier en we gaan door zolang onze gezondheidhet toelaat."

Vinyl en sari's dus!

 

Wereldkleur

Op zondag kunnen we Buiten de Waterpoort stijladvies krijgen! Dan staat Wereldkleur op de hippiebazaar.

Astrid van Look is niet alleen kapster, zij helpt mensen met het kiezen van kleur, met het tot uiting brengen van de eigen stijl.

"Ik ben Astrid van Look. Ruim dertig jaar werk ik als haar- en imagostyliste met liefde en plezier aan het uiterlijk van mensen.

Alles op aarde heeft een kleur. Ook jij bent kleurrijk; je huid, je haar en je ogen hebben een eigen kleur. Die magische mix maakt dat sommige kleuren je laten stralen. Ervaar het met mijn kleuradvies! Ik adviseer ook over het soort kleding dat goed bij jou en je figuur past, en over haarkleur en –stijl.

  • Wil je dat je uiterlijk je innerlijk beter weerspiegeld?
  • Is winkelen niet je hobby?
  • Hangt je kast vol miskopen?
  • Weet je niet welke kleur je écht goed staat?
  • Heb je een oppepper nodig…

Ontdek met mij jouw wereldkleuren en je stijl en ervaar het verschil! Mail of bel me voor meer informatie of een afspraak. Mijn adviezen leveren je:

  • Meer zelfvertrouwen
  • Een kast vol kleding die écht prettig voelt
  • Een kast vol kleding waarmee je goed en eindeloos combineert"

 

Kijk voor meer informatie op www.wereldkleur.nl

Millenniumplatform > Stichting Inmenszo

 

Op zondag op het hippiefestival: Inmenszo.

Inmenszo verkoopt Peruaanse producten als handgemaakte kussens, sjaals, Peruaanse schaakspellen, handschoenen, kleden en kleine accessoires (als sleutelhangertjes, armbandjes etc).

Verder ligt er informatie over wat wij doen in Peru (ondersteuning onderwijs via bijscholing, huiswerkbegeleiding en diverse workshops).

 Kijk voor meer informatie op www.inmenszo.com

Inmenszo is op zondag 3 juli aanwezig.

 

 

Millenniumplatform > Stichting SSAA

Stichting Samenzijn Allochtonen Autochtonen helpt kinderen van 13 t/m 18 jaar naar het vinden van een goede en geschikte (vervolg)opleiding.

Hierbij gaat het om een basisberoepsgerichte opleiding waar zij vooral een vak gaan leren. Met het geleerde vak kunnen de kinderen stevig op eigen benen staan in de maatschappij. Dit zal in de toekomst relevant zijn voor het verbeteren van de ontwikkeling in Congo.

Daarnaast zorgen wij dat kinderen niet op straat gaan leven en zich immers niet onder de armoedegrens gaan functioneren.

Als allerlaatste vinden wij het zeer relevant om de bevolking in Congo te laten zien dat het leven niet alleen uit ellende bestaat, echter dat er ook mooie dingen in het leven gebeuren.

Met behulp van de kennis en middelen uit Europa willen wij als stichting S.S.A.A. een stevige bijdrage leveren aan de wederopbouw van Congo.

Samen met u kunnen wij zorgen voor een vredige samenleving. Wacht niet langer en kom in actie, samen met stichting S.S.A.A. Congo.

info@stichtingssaacongo.nl

 

www.stichtingssaacongo.nl   SSAA is op zaterdag 2 juli aanwezig.

 

Millenniumplatform > Stichting Twawebwa Mukama.


De stichting Twawebwa Mukama wil de mensen in Oeganda helpen die aan de onderzijde van de maatschappij leven, en gelooft dat de liefde tot de naaste door ons in praktijk kan worden gebracht door de talenten te gebruiken die ons zijn gegeven.

Matth 25 :35-40

Concreet wil de stichting dit vormgeven in het verschaffen van voldoende werkgelegenheid, onderwijs en gezondheidszorg. Niet door het grootschalig inzamelen van hulpmiddelen en die te schenken aan de arme medemens, maar door de bevolking daar zelf te leren betrekken in het project. Ze te helpen om zelf de weg naar boven in te slaan.

 

www.twawebwa.com

 

Millenniumplatform > Hulpproject Gambia

Uiteraard worden in de kraam van Hulpproject Gambia, spullen uit Gambia verkocht. Verder is er enveloppentrekken. Alles ten bate van het Hulpproject Gambia.

"Wij steunen een schooltje in het dorp Manduar in The Gambia. Tevens helpen wij de community van dit dorp zoveel als wij kunnen waarbij het accent uiteraard ligt bij de meest armste gezinnen.
Een van onze doelen is om de kinderen een betere toekomst te bieden m.n. door de mogelijkheid van scholing. Gambia kent geen leerplicht. Hebben de ouders niet voldoende geld dan kunnen de kinderen niet naar school.
 
Wat wij toe nu toe hebben kunnen realiseren is te lezen op onze website:

www.gambiamanduar.wordpress.com
 

De hulp die wij bieden is op adhoc-basis.Wij zijn net als andere hulpprojecten, organisaties en stichtingen ook afhankelijk van giften van derden. Wij ontvangen best wel behoorlijk veel goederen die wij per container naar Gambia(Manduar) sturen. Dit kost natuurlijk geld. Met de opbrengst van de verkoop van goederen op het aanstaande hippiefestival zal worden gebruikt voor het verzenden van hulpgoederen!!"

Millenniumplatform > Amnesty International

Bij de kramen van het Millenniumplatform staat ook een kraam van Amnesty International.


"Met jouw donatie zet Amnesty International zich in voor de duizenden slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Om onafhankelijk te blijven, neemt Amnesty voor de uitvoering van onderzoek en acties geen geld aan van overheden. Daarom zijn wij in ons werk afhankelijk van donaties van mensen zoals jij."

bron: www.amnesty.nl

Amnesty International is alleen op zaterdag 4 juli aanwezig.

 

Anja de Jongh

Anja de Jongh komt al jaren op het hippiefestival, en verblijdt ons met haar dans en verschijning. Dit jaar staat ze op de bazaar, met onder meer hippie kinderkleding, die ze zelf op Bali inkoopt. Ze heeft ook veel mooi kunstnijverheid, van de Aboriginal stip techniek tot sieraden, alles handgemaakt van hout, schelp en been. Vele amuletten en prachtige , kleurrijke tassen en belly belts van de hippitribes.

Ook heeft Anja ikats, Batik en tie en dye kleding, en handgeweven sjaals.

 

fotoStudio Ziezo, hippiefestival 2011 (rechts: Anja de Jongh)

 

Bambooban

 

Bambooban

Christoff Everart, de man achter de stijlvolle bambooban-collectie.

Hij heeft vele reizen gemaakt om kennis , inspiratie en ervaring op te doen op het gebied van bamboe en houtbewerking.

Zijn artistieke eigenzinnigheid zat er al vanaf jonge leeftijd in, zijn kunstzinnige grootvader en moeder inspireerden hem al van thuis uit.

Hij verfijnde zijn handigheid bij trappenmakerij Luc Steels en volgde daarna een opleiding binnenhuisachitectuur aan de kunstakademie van St-Niklaas

Met veel plezier lanceert hij nu, online, deze schitterende handgemaakte collectie lampen, die al meer dan 15 jaar verkocht wordt op exclusieve locaties.

Bamboo

Bamboe is een groep van grasachtigen gekenmerkt door een enorme variatie in groeivormen en verspreidingsgebied. Bamboe komt van nature voor in alle werelddelen met uitzondering van Europa. Ze groeien in gebieden op zeeniveau tot hoog in de bergen, op 3000 a 4000 m hoogte.

Bamboes zijn grassen; er zijn ongeveer 1200 soorten bekend, die in twee grote groepen worden onderverdeeld, namelijk de houtige bamboes en de kruidachtige bamboes. Deze laatsten lijken sterk op grassen. Zij worden dwergbamboe genoemd en groeien als onderbegroeing in bossen.

De bamboes die ons het meest interesseren zijn de houtige bamboes, omdat ze zo tot onze verbeelding spreken.

De hoogste bamboes in Azie worden tot 50m hoog! Ze behoren tot de sterkst groeiende planten ter wereld en een groei van enkele centimeters per dag is geen uitzondering. De Phyllostachys edulis doet er in Japan 1 dag over om 121cm groot te worden!

Bovendien is bamboe zo uitzonderlijk nuttig. Bamboe word gebruikt als basis voor papier, het bouwen van woningen en stellingen, voor bruggen, het maken van textielvezels, vloeren, prachtige lampen enz… Bovendien kunnen van bamboe duizend en één nuttige gebruiksvoorwerpen gemaakt worden. 

Het zou met andere woorden mooi zijn om de oerbossen die nog overblijven te laten bijstaan door Co2 smullende bamboeplanten.

 

bron: www.bambooban.com

 

 


Frietkar

Eetwereld.nl

Onze mobiele frietkar is inzetbaar op verschillende locaties tijdens feesten,partijen, evenementen, bedrijfsfeesten of andere gelegenheden. Door het inzetten van onze mobiele frietkar kunt u zelfs op plekken waar geen snackbar in de buurt is de lekkerste snacks en friet laten serveren. Wij zijn gespecialiseerd in het inzetten van een mobiele verkoopwagens op locatie. Wij hebben bekwaam personeel waar u het frituren aan kunt overlaten. De frietkar wordt netjes op de dag die is ingepland bezorgd. Wij zullen de wagen volledig stellen en installeren, hierbij altijd rekening houdend met alle veiligheidsvoorschriften. Doordat wij over meerdere frietkarren beschikken kunnen wij met grote evenementen meerdere frietkarren inzetten. Ook wanneer de evenementen op verschillende locaties zijn kunnen wij hiervoor voldoende personeel en frietkarren inzetten.

Onze frietkar wordt jaarlijks gecontroleerd en gekeurd door specialistische bedrijven. Al onze frietkarren voldoen daarom aan alle veiligheidsregels.