Crepes Roulotte

Geniet dit jaar wederom van de vegetarische hap van Crêpes Roulotte! Falafel, vega-wraps, pastasalade en natuurlijk verse overheerlijke zoete crêpes!

 

Aangeboden vanuit de nostalgische roulotte.

Dona Menina

Dona Menina is in 2008 begonnen in Portugal en Spanje, en is inmiddels een begrip op festivals en markten. Juliana Moreira en Bert Jansen (zoon Frederik, Gorcumse kunstenaar en muzikant, ontwierp een paar keer de hippie poster) verkopen de bloemenkroontjes inmiddels een aantal jaren met groot succes. Standplaats is Portugal, en van daaruit gaan ze heel Europa door.

Voor de derde keer bij ons met nieuwe, nog mooiere bloemenkroontjes, vanuit een bijzondere kraam die op het veld zal worden opgebouwd.

Erik Boekhoff & co

Zonnebrillen, lp's, cd's, kleding, hoedjes en watdiesmeerzij...!

Erik staat op verschillende markten, hij is bij elk evenement wel te vinden. Niet als kraamhouder dan wel als bezoeker. Op het hippiefestival een van de bekende gezichten en net als altijd en overal: gangmaker!


foto door Marjolein Klomp, WadW 2014

LABmusic

LABmusic heeft niet alleen vinyl maar ook heel veel cd's, dvd's en merchandise.

De platenzaak in de Monnickendamse Kerkstraat heeft zo'n 5500 cd's en 1500 LP's in de winkel staan. Toch is dat slechts een fractie van hun totale collectie, die uit ruim 12.000 titels bestaat. Met dat zeer uitgebreide aanbod staan ze op verzamelaarsbeurzen in Nederland en in België.

LABmusic is uitgegroeid tot een serieuze platenzaak. Eentje die de moeite van het bezoeken waard is, ook als je er eerst een eind voor moet rijden. De winkel komt komend weekend in ieder geval naar ons toe gereden. Peter-Jan Jong staat met twee kramen op het kleine veldje naast het standbeeld.

facebook.com/labmusic.recordstore
 

 

 

 

GrooveProof DJbus

Sandor & Paul schrijven:

De Groove Proof is de naam van de dj bus waar waarschijnlijk de meeste mensen voor hebben gedanst. De gastheren en vast team bij de Groove Proof zijn dj Paulus DB en dj Juice Willis.  Het eerste optreden was tijdens het Costa del Soul festival in 2009 aan het strand van Blijburg op IJburg, Amsterdam. Toen werd de bus bemand met onder andere dj's: Zender, Thomas Morillio (Dekmantel), Stevan de Peven en Arjuna Schiks. Daarna heeft de bus op vele locaties gestaan en is verhuurd aan festivals als: A day at the park festival, Vrijland festival, Metro 54 fesitval, Lief festiv l, Kings of Color, Kingsspay festival, Kosmopolite, Wooferland festival, Obsession festival, Herr
Zimmerman festival just to name a few....

Zoals de naam al aangeeft wordt en mag er alleen maar muziek met een lekkere "groove" worden gedraaid vanuit de bus. Soul, Funk, Hiphop, Dub, Reggae, Dancehall, R&B, Rock & Roll, Stonerrock, Deephouse, Jungle, Disco, Houseclassics ect.. Dus geen gabberhouse, hardcore, trance, punk,
carnaval en andere meuk.

Voor het hippiefestival spelen we zelfs alleen maar Woodstock en aanverwanten – dus ook nog wel de soul en funk uit die tijd, want dansen zullen we!!

 

https://www.facebook.com/Grooveproofdjbus/

Moira natuurvrouw

Nienke van Moira natuurvrouw maakt biologische verzorgingsproducten die ze in een webshop verkoopt, geeft workshops hoe ze te maken en coacht mensen in de richting van hun eigen unieke pad. Op het hippiefestival kun je kennismaken met de producten en met de vrouw.
www.moiranatuurvrouw.nl
 

Bloemencorso Zundert

Op 3 en 4 september is weer het bloemencorso Zundert. Vorig jaar beleefde het corso z'n 75ste editie. Dit grootse gebeuren wordt in de komende tijd gepromoot, onder meer bij ons op zondag 9 juli.

Zundert is corso

Elke keer opnieuw krijgt het corsovirus generaties jonge en oude Zundertenaren in zijn greep. Er is niet aan te ontkomen, maar dat willen we ook niet.

Corso door de jaren heen

Jaarlijks wordt de onderste steen boven gehaald om de mooist mogelijke wagen aan het publiek te laten zien. Corso Zundert is zien. Corso Zundert is beleven!

corsozundert.nl

foto: de winnaar van 2016

4XT

Indonesische artikelen waaronder sieraden van zilver hout leer, kleding en Indische artikelen. Zelfgemaakte bellenblaas stokken met sopje van eigen recept en leuk voor 's avonds: lichtpluizen.

Kraamhouder Piet Jansen, rasechte ouwe hippie, heeft ook spullen van native Americans bij zich.

 

Paul en Ingeborg met massages, ligconcerten en reiki

De tipi van Gorcumers Paul en Ingeborg staat dit jaar bij ons op de hippiebazaar.

Ingeborg
Beleef de verbinding tussen lichaam en geest. Dit bewust worden kan middels Tai-Chi, Qi-Gong, Klank Healing, Sjamanistische Healing en diverse soorten massages. Ik geef ayurvedische, chinese en stoelmassages. Als BOCAM Therapeut behandel ik de totale mens en dat geeft het inzicht om herhaling van klachten in de toekomst te voorkomen.

ingeborgvb@gmail.com

www.lichaamengeestinbeweging.nl

Paul
Vaak kan ik al van een afstand waarnemen waar iemand pijn heeft. Als ik iemands handen vasthoud dan kan ik het lichaam scannen op o.a. energetische blokkades. Met een Klank Healing of Shiatsu acupressuur massage worden de energiebanen en –punten behandeld. U kunt bij mij ook terecht voor een sjamanistische healing, een medium reading en Channeling.

paa.melis@gmail.com

Ook voor Reiki behandelingen en inwijdingen, Shiatsu massages en andere disciplines kun je bij Paul en Ingeborg terecht.

 

Studio Zintka

Studio Zintka is Jeaney's homestyle atelier voor creative blending van styling, autonome vormgeving, art work en ideeën. www.facebook.com/StudioZintka

Vorig jaar stond ze voor het eerst op het hippiefestival met het kinder schildersatelier en het was een groot succes! Dit jaar weer lekker schilderen op een echte schildersezel!
Zie jullie daar!

Babila djembe fola -workshops djembe

Nansadi Kourouma woont in Nederland maar komt van origine uit Babila Kouroussa (Guinee, West-Afrika). Hij komt uit een muzikale familie en speelt al sinds hij klein was djembe en doundoun. Daarnaast speelt hij ook balafoon.

Nansadi heeft een aanstekelijke energie zowel op het podium als ernaast.

Nansadi geeft djembe en doundoun-les en tevens geeft hij workshops – zeer geschikt voor teambuilding. De drumschool heet Babila djembe fola, en dat is ook de naam van de West-Afrikaanse percussieband waar hij mee optreedt.

Babila Djembe Fola treedt zaterdag 8 juli op, weer tussen het middag- en avondprogramma in. Bij goed (droog) weer op het veld en anders in de tent.

Ze zijn ook aanwezig op het tweede veld (achteraan bij het strandje). Daar geven ze op zaterdag en zondag weer workshops. Djembe op zaterdag 8 juli om 13.30 en om 16.00

zondag 9 juli om 14.30    (wij hebben djembe's maar je mag ook je eigen meenemen).

Voor het eerst geven we ook een doundoun workshop (eigen instrument meebrengen) en wel op

zondag 9 juli om 12.30.

De workshops worden gegeven door Nansadi Kourouma (Guinee) en Ebrima (Cobra) Mass (Gambia).

Opgeven kan via pb of telefonisch - Nansadi 06-85798954, Yvonne 06-10316461. Of ter plaatse op het festival maar vol is vol.

 

Kijk voor djembe-les en verdere info op www.babiladjembefola.nl

foto Harry Hol 2016

Kwakoefetti

Kwakoefetti is een slavennaam en betekent Vrijheidsstrijder, bij de Ashanti. In deze cadeauwinkel vind je gebruiksartikelen die vrijheid symboliseren, uit alle landen. Verder is er vintage, buddhabeelden en wierrook, curiosa, sieraden, kleding en kleinmeubelen te vinden in de Dordtse winkel.

www.facebook.com/KwakoefettiKadoWinkel

Oermoeder

 

Natuurprodukten, goed voor het lichaam en veilig voor de planeet.

 

Onder meer oerzeep 100% vegetarisch. Ook Marokkaanse henna.

Deze verse Henna behoeft alleen water, warm water is prettig omdat het anders zo koud op het hoofd is. Niet te nat en niet te droog, spinazie achtige dikte is het beste. De Henna aanbrengen door scheidingen te trekken en de henna bij de haarwortel in te wrijven. Hierdoor krijg je het beste resultaat als al het haar met scheidingen is gedaan. De resterende Henna over de lengte verdelen en al het haar op het hoofd bij elkaar doen.

Afdekken met een aan een kant open geknipt hemdtasje van plastic. Dat is op deze manier handig vast te knopen zodat de Henna lekker kan broeien, een douchemutsje kan ook gebruikt worden. Nog een donkere handoek om het hoofd is wel handig. Minimaal een uur inlaten trekken liefst 2 uur voor het beste resultaat. Het haar hierna goed uitspoelen, wassen mag maar is eigenlijk niet echt nodig.

En nog veel meer natuurproducten: www.oermoeder.org.

 

 

Sterrenlicht

Sterrenlicht is een winkel met een lichte, ruimtelijke en liefdevolle sfeer.

Beelden, kristallen en edelstenen, sieraden en wierook en een volledige engelenlijn. Met veel zorg en een liefdevolle intentie worden de inkopen gedaan om u een zo mooi en zuiver mogelijk product aan te kunnen bieden.

Het assortiment bestaat uit een collectie van Angel Touch en Angel Star, diversiteit aan edelstenen en kristallen, mooie beelden uit verschillende stromingen, een uitgebreid wierook assortiment, koperen en kristallen klankschalen, drums, windgongen, boeken, cd`s, tijdschriften, sieraden, kaarsen, een prachtige verse kruidenlijn voor zowel ontspanning als de medicinale kant en nog veel meer.

Boven de winkel in het Bewustzijnscentrum, worden verschillende workshops en cursussen georganiseerd. Er is ook plek voor een klankbehandeling of een coachingsgesprek.

“Sterrenlicht voor beleving vanuit het hart”

Op het hippiefestival past Sterrenlicht natuurlijk perfect. Als altijd staat hun kraam op het kleine veldje, naast het standbeeld.

www.sterrenlichtwinkel.nl

Op de foto: Jorinde Koppenhol van Sterrenlicht

Rosa

Zoals elke vorige editie van het Gorcums Hippiefestival is de nostalgische kleding en brocante van Rosa op de hippiebazaar aanwezig komend weekend.

Rosa is sinds 1985 gevestigd in de Burgstraat in Gorinchem. Rosa is hét adres voor exclusieve kleding en curiosa. Behalve de kleding in suède, velours en andere luxe stoffen is er ook feestkleding (gala en cocktail) en vind je er de bijpassende accessoires zoals handschoenen, hoeden en sieraden. Ook heeft Rosa sfeervolle verlichting in chroom, messing en brons, spiegels, beelden en allerlei verzamelartikelen.
Bij Rosa kun je ook alles kunt huren voor feesten en partijen; kleding en tevens decorstukken. Bijvoorbeeld voor themafeesten zoals jaren ’50, ’60 of middeleeuws.

Tegenwoordig is Rosa ook veel te vinden op beurzen, markten en festivals.

Contactgegevens: tel. 0183-631797, e-mail rosalopesvieira@gmail.com

Karla Berberich

Karla uit Duitsland verkoopt kleurrijke geborduurde tassen, aladin broeken, maskers, sieraden van natuurmaterialen, folk-art: altars shrines with Buddhist, Hindu, Christian and Shinto motives.

Deze vriendelijke mensen horen inmiddels echt bij de hippiefamilie!

 


 

Trésor Boho Gypsy

De kraam van Trésor schittert je tegemoet. Op maat gemaakte sieraden en andere mooie spulletjes waarbij mooie materialen worden gebruikt.

Unieke veterhorloges, sieraden van Be-Charmed, o.a. kralen en bedels. Josh-style sieraden, zelf ontworpen haarknipjes, haarbanden, schuifjes, hair extensions, voor kids èn volwassenen.

Gevlochten Headwraps met of zonder veertjes, eigen ontwerp, vliegen als broodjes over de hippiebazaarkraam!

Feather extentions die je haar niet beschadigen.

Sleutelhangers, shamballa armbanden, voorgevlochten leren armbanden/wraps, maar ook de gewone wraps.

Bloemenkroontjes met lichtjes erin voor de feestelijke zomeravonden!

Enkelbandjes, rozenkwarts kralen en vele andere zelf ontworpen sieraden.

De allerhipste trendy sieraden. Uiteraard blijven de enkelbandjes ook erg leuk.

Hoeden ibiza style, met de hand gemaakt. Allerlei moois, dus!

Myra verkoopt ook kleding en heeft een nagelstudio Nailsensations. Kijk even op www.facebook.com/www.tresordubijoux.nl.

 

Het Otto Haitsma-archief

Elin Heights toont het Otto archief.

De werken van wijlen Otto Haitsma zijn voor een symbolisch bedrag te koop , neem een kijkje op :https://www.flickr.com/photos/gevonden/albums .
Dit jaar is Otto Haitsma te vinden op het Hippie festival te Gorinchem .
https://www.hippiefestival.nl/
Elin , zijn dochter organiseert een *tent*toonstelling onder naam, Otto Haitsma - Popart -. Letterlijk in een tent, 2 dagen ben je welkom om nog éénmaal Otto's kunst te bewonderen. Een tent met kunst! en lekker chillen met muziek, op een sprookjes locatie !!
In de tent is een doorlopende foto presentatie te zien zijn op een scherm, met de andere Otto ten tijde van de jaren 70, toen hij het eerste popfestival organiseerde op het strand in Gorinchem .
Hij begon die zelfde tijd zijn leven als kunstenaar : iets wat hij tot de laatste dag van zijn leven heeft geleefd.
Gorinchem was een belangrijke bron van inspiratie; de natuur, de architectuur, de rivier, de progressieve ontwikkelingen in het Gorinchemse cultuurleven en stadsbehoud medio jaren 70.
De werken die vooral te zien zijn ademen een tijdsbeeld uit van Gorinchem in de jaren 70.
Kom langs, toegang is vrij. Buiten de Waterpoort Gorinchem , 7 t/m 9 juli . https://www.hippiefestival.nl/

 

 

P.S. made in 1968

Petra Schilten ontwerpt en verft tie & dye shirts voor dames, heren en kinderen. Ook verft ze katoenen tassen en babyrompertjes en sokjes en mutsjes.

Dit jaar voor de laatste keer bij ons, want ze vertrekken naar..... Ibiza!!

 

De Kaartencaravan


Na haar eerste tarotconsult hebben de kaarten Miss Meliz niet meer losgelaten. Ze raakte niet uitgekeken op de prachtige symboliek, de archetypes, de leer van de numerologie en de vier elementen, die er in elke kaart verborgen zit.
Uiteindelijk heeft ze een tweejarige beroepsopleiding tot Tarotmediator gevolgd bij het Buro voor Tarot in Breda. Daar heeft Miss Meliz geleerd om de tarotkaarten als spiegel te gebruiken, om inzicht te krijgen in problemen en situaties. Voor zichzelf, maar ook voor anderen.

Daarom kunnen de tarotkaarten nooit gebruikt worden om de toekomst te voorspellen, er kan alleen gekeken worden naar wat er in de lijn van verwachting ligt.
Een goed consult doe je met zijn tweeën, de vraagsteller en de tarotist, door het gesprek dat je met elkaar voert, kom je tot de kern. Het is niet zo dat Miss Meliz in de kaarten “dingen” kan zien, ze duidt de kaarten en samen met jou wordt er gekeken waarom je nou juist deze kaart hebt getrokken. Daarom is het ook alleen mogelijk om een open vraag te stellen.
Soms is het inzicht confronterend, verrassend, maar vaak is het meer een bevestiging van wat je diep van binnen al weet. Het is aan jou wat je ermee doet.

Over Miss Meliz
Haar allergrootste passie, verslaving bijna, is reizen. Naast de mooie plekken op aarde en de bijzondere ontmoetingen met mensen, geeft het reizen haar ook avontuur, vrijheid maar soms ook confrontaties met zichzelf. Gelukkig wordt haar reishonger enigszins gestild door haar werk als stewardess, wat ze al meer dan 21 jaar doet. Daarnaast schrijft ze columns over haar leven thuis en op de route in een vakblad voor cabinepersoneel. Ze probeert altijd in beweging blijven en te groeien als mens. De tarot helpt haar te spiegelen, de kaartencaravan is een lang gekoesterde wens, dat nu eindelijk vorm heeft gekregen.

Banditaz

Sandra Achterberg komt met kleurrijke zomerkleding en hippe accesoires uit India, Nepal, Portugal en Indonesië.

Sandra schrijft:

“Mijn idee achter Banditaz is mooie, leuke en tijdloze kleding bij elkaar te verzamelen voor mannen en vrouwen en af en toe iets voor kids. Kleding waar je vooral veel plezier van hebt en waar je je lekker in voelt, waar je jezelf in kan zijn. Want als je 'lekker' gekleed bent straal je dat ook uit !
Heb je vragen, suggesties of kledingadvies nodig ? Stuur een mail naar info@banditaz.nl “


wwww.banditaz.nl

Lovertjes

Theo komt met lovertjes (dat zijn door bietensap rood gekleurde, hartvormige poffertjes). (Schijnbaar speelt hij ook viool).

Mai – Vietnamese loempia

Al jaren staat Mai op de markt in Gorinchem. Ook vaste prik op het Gorcums Hippiefestival! Met hun Vietnamese loempia, maar ook met andere gerechten: nasi en bami goreng, vegetarische loempia en meer.

OrnamentO's Flower Power kinderhoek door Hedy

In haar atelier in kunstenaars-/hippiedorp Ruigoord nabij Amsterdam maakt kunstenares Hedy van den Berg glas-in-lood. Uit eigen beweging en soms in opdracht, liefst in organische vormen. Haar streven is om uiteindelijk grafornamenten en -lantaarns te maken. 

Zij geeft met veel plezier al meer dan 20 jaar creatieve activiteiten aan kinderen binnen en buiten schooltijd. 

Speciaal op het hippiefestival blaast zij nieuw leven in het begrip 'Flower Power'. 

Grote en kleine kids (van 4-80 ?) kunnen bij haar zich uitleven met het pimpen van tasjes, rokjes en portemonnees met pailletten, kantjes en randjes, bloemen maken van vilt voor in het haar, om de arm of enkel, panty's verknippen tot truitjes, armsieraden, handschoenen zonder vingers etc., en het maken van verentooien of boheemse indianenbandjes voor in het haar. Bij de allerkleinsten en vooral in combinatie met drukte mogen de ouders een handje meehelpen (vinden ze meestal niet zo erg).

 

Haar collega en goede vriend Rutger Oomkes, tevens kunstenaar, geliefd bij kind en volwassene, timmert flink aan de weg om zijn kunstige sieraden en stropdassen van siliconen aan de man en vrouw te brengen. (Niet doorvertellen, maar hij kan jongleren en wil deze kunsten vast wel met jullie delen).

Je kunt bij OrnamentO's Flower Power ook een GLITTERTATTOO laten zetten die wel 2 tot 5 dagen kan blijven zitten (maar ook snel verwijderd kan worden als je dat liever wil). 

Kortom, het wordt één spetterend, kleurrijk en vrolijk feest bij de Flower Powertent van OrnamentO. 

 

Hedy van den Berg: www.ornamento.nl

06-50277534

Rutger Oomkes: www.groningswild.nl

De ijsbus van Klaas Schaft

Wat de pot Schaft
Voor de verhuur en het inzetten van ijs-, catering- en promobussen

Onze visie: eten bij een mobiele catering is een beleving, niet alleen de kwaliteit van het product, maar ook de gehele ambiance moet zorgen voor een feestmoment! Ons materiaal is daar op uitgezocht en ons personeel is zich daar volledig van bewust!

Daarnaast is het prettig om te weten dat wij staan voor een eerlijk en lekker product. Wij werken met streekproducten en ingrediënten die zorgvuldig worden uitgekozen, om te zorgen dat we een klasse product leveren tegen een betaalbare prijs.


Klaas Schaft zorgt al sinds 2009 voor verkoeling op het Gorcums Hippiefestival!

Henna Painting

Henna Painting uit Amsterdam plaatst prachtige designs als tijdelijke lichaamsversiering met 100 % natuurlijke Henna en Jagua. Glitters en blinkende steentjes maken het geheel af... sierlijk en mysterieus...
Speciaal voor de kinderen heeft Henna Painting Tatoeage lak en Glitter designs die snel drogen waarmee iedereen de show steelt op elk festival!
Hip met Henna & Glitter!

Dit jaar zijn ze er weer het hele weekend!

 

www.hennapainting.nl

Koffie K'tje

Koffie K-tje is een mobiele Barista die met haar Piaggio Ape 50 op iedere gewenste locatie, binnen of buiten, uw gasten een heerlijke Espresso, Cappucinno, Latte Macchiato of andere  koffie specialiteit serveert. Maar ook: thee, ja ook verse muntthee! En muffins. Koffie K-tje hecht veel belang aan het milieu en staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Koffie K-tje kom je overal tegen om en rond Gorinchem, maar ook verder weg, op festivals, evenementen, concerten, markten. Dit jaar met 2 otootjes bij ons!

 

www.koffiek-tje.nl

 

Armand expositie

Herman en Hanny van der Pluijm hebben een grote Armand-verzameling. Zo groot dat ze een expositie kunnen inrichten. Dit hebben zij al een aantal keren gedaan.

Op de zondagmiddag (9juli) wanneer de grote tent niet gebruikt wordt behalve om te schuilen voor de zon :), is hun verzameling te zien op het hippiefestival, in de grote tent dus.

Informatie:hermanenhanny@casema.nl

Protestzanger Armand, artiestennaam van Herman George van Loenhout, is in 2015 op 69-jarige leeftijd overleden.

De Brabantse zanger is vooral bekend van het nummer Ben ik te min, dat veertien weken in de Top 40 heeft gestaan. Het liedje werd door de gevestigde orde als controversieel gezien, waardoor Armand beschouwd werd als een protestzanger.

Na het verschijnen van Ben ik te min is de carrière van Armand in sneltreinvaart gegaan. Hij bracht in de periode van 1971 tot 1981 zes albums uit.

Eco Textile Studio

De eco textile studio (van Marijke Bongers) is een kleine schatkamer in het Zuid-Hollandse dorp Hardinxveld-Giessendam (vlakbij Gorinchem). De studio biedt een ruime keuze uit diverse luxe garens en een beperkte selectie (handgeverfde) stoffen. Verder vind je er veel garens van bijzondere vezels zoals bananenzijde, linnen en brandnetel (nettle) en gerecyclede katoenen garens zoals EKO yarn van Hoooked voor het interieur. Daarnaast zijn er garens van enkele familiespinnerijen in Europa en andere (eco)garens met een goed verhaal. De studio wordt gerund door Marijke Bongers en haar dochter Caitlin. Marijke heeft een passie voor verven met planten en Caitlin maakt handgesponnen garens van de mooiste Nederlandse Alpacavezels. Ook geven Marijke en Caitlin Bongers lessen in spinnen, haken, breien, naaien, stoffen bewerken, en verven met natuurlijke materialen.

Speciaal voor het Hippiefestival geeft Marijke een workshop verven met planten in haar kraam (8-9 juli 13:00-ca. 18:00). Er zijn twee soorten miniworkshops.

We geven een miniworkshop (ketting) weven en een mini workshop eco print / plantaardig verven. ( je kunt de stof bijv. als bandana dragen of gebruiken voor een zelfgemaakte vlaggen slinger).

Hoewel de workshops gericht zijn op volwassenen mogen kinderen (ca. <8 ) ook zeker meedoen. Jonge kinderen het liefste met iemand samen inschrijven dan komt het zeker goed.

Er is een beperkt aantal plaatsen en Marijke zal er daarom voor zorgen dat je je ook vooraf kan inschrijven.

Zie op fb eco textile studio, en:

http://sweetandsimplestuff.blogspot.nl/

 

Primaplaatjes (.nl)

Jeroen z'n ouwe bus & props vormen prima decor voor een leuke selfie!

Eltje's auto beschilderen

Eltje laat elk jaar alle kinderen toe z'n auto te beschilderen. Dit jaar heeft hij ook nog een paar grote pmd-bakken in de vorm van een fles, die beschilderd mogen worden. En als het goed is, grote houten letters die het woord 'hippiefestival' vormen :)

Sweet Treat, the Little Candy Shop

"Sweet Treat staat voor een overheerlijke Zoete Traktatie. En Little Candy Shop staat voor klein snoepwinkeltje. Deze naam hebben we gekozen omdat we inmiddels zo veel meer zijn dan alleen maar een suikerspin & popcornkraam .

Neemt u rustig de tijd om de gehele site eens te bekijken om te zien wat voor mogelijkheden er inmiddels allemaal zijn en hoe uitgebreid het assortiment is en wie weet kunnen wij voor u ook iets betekenen."

www.littlecandyshop.nl

 

Anton en Ivonne staan ook bij de Avondvierdaagse in Gorinchem.

De Geefwinkel

Een winkel zonder geld, maar wel met spullen.

Een winkel waar je niets kunt kopen, maar alles kunt krijgen. En weggeven.

Weet je waarom?Omdat je een ander blij kan maken met iets wat jij niet meer wilt hebben.

Want echt, we gooien zoveel weg, wat voor een ander misschien heel waardevol kan zijn.

Bovendien spaar je geld uit, dat je bij andere kleine zelfstandigen in Gorinchem kan uitgeven.

 

www.geefwinkel.org


Geflankeerd door de Dorstige Types (Unifil museum) die hen de legertent leent, komt de Geefwinkel ons allen weer verblijden met hun aanwezigheid!

Tiny's schmink team

Tiny Prins komt weer schminken, samen met Marlies Phielix. Deze keer is haar wagen speciaal gepimpt, ga maar kijken.

Ze gaan er weer een groot feest van maken. “Voor ons is het, als we weer moe en voldaan tegen de avond stoppen met schminken, altijd weer leuk om al die kinderen te zien rondlopen die we geschminkt hebben. Ook op foto's zien we die blije gezichtjes weer terug en tovert het toch weer een glimlach bij ons op het gezicht!”

foto Harry Hol 2016

kids racebaan via attractieverhuur Pronk

 

foto: Harry Hol 2016

Rini en May Klomp

schrijven: "Wij hebben een kraam met meer dan 2000 langspeelplaten (muziek uit de Woodstockperiode en vergelijkbare muziek) en we staan op festivals met snuisterijen uit India en Tibet, alsmede stoffen en sari’s uit India die we daar zelf inkopen. Dit doen we al meer dan 10 jaar met veel plezier en we gaan door zolang onze gezondheid het toelaat."

Vinyl en sari's dus!

Wereldkleur

Alles op aarde heeft een kleur. Ook jij bent kleurrijk; je huid, je haar en je ogen hebben een eigen kleur. Die magische mix maakt dat sommige kleuren je laten stralen. Ervaar het met mijn kleuradvies! Ik adviseer ook over het soort kleding dat goed bij jou en je figuur past, en over haarkleur en –stijl.

- Astrid van Look. Zondag weer aanwezig bij ons!

Kijk voor meer informatie op www.wereldkleur.nl

 

Oosterse waren

Jolande Aarts verkoopt koshi windgongen, massagehandjes, Thaise balsam, dekentjes van yakwol, zijden wikkelrokken die op 20 manieren te dragen zijn, en smudgekruiden zoals palo santo en aqua de florida.

 
http://www.oostersewaren.weebly.com/

 

 

Millenniumplatform > Wereldwinkel Gorinchem

 

Over de Wereldwinkel

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.

Dit jaar als onderdeel van het Millenniumplatform op het Hippiefestival! Op zondag 9 juli aanwezig.

 

 

Millenniumplatform > Stichting SSAA

Stichting Samenzijn Allochtonen Autochtonen helpt kinderen van 13 t/m 18 jaar naar het vinden van een goede en geschikte (vervolg)opleiding.

Hierbij gaat het om een basisberoepsgerichte opleiding waar zij vooral een vak gaan leren. Met het geleerde vak kunnen de kinderen stevig op eigen benen staan in de maatschappij. Dit zal in de toekomst relevant zijn voor het verbeteren van de ontwikkeling in Congo.

Daarnaast zorgen wij dat kinderen niet op straat gaan leven en zich immers niet onder de armoedegrens gaan functioneren.

Als allerlaatste vinden wij het zeer relevant om de bevolking in Congo te laten zien dat het leven niet alleen uit ellende bestaat, echter dat er ook mooie dingen in het leven gebeuren.

Met behulp van de kennis en middelen uit Europa willen wij als stichting S.S.A.A. een stevige bijdrage leveren aan de wederopbouw van Congo.

Samen met u kunnen wij zorgen voor een vredige samenleving. Wacht niet langer en kom in actie, samen met stichting S.S.A.A. Congo.

info@stichtingssaacongo.nl

 

www.stichtingssaacongo.nl   SSAA is op zaterdag 8 juli aanwezig.

 

Millenniumplatform > Stichting Twawebwa Mukama.


De stichting Twawebwa Mukama wil de mensen in Oeganda helpen die aan de onderzijde van de maatschappij leven, en gelooft dat de liefde tot de naaste door ons in praktijk kan worden gebracht door de talenten te gebruiken die ons zijn gegeven.

Matth 25 :35-40

Concreet wil de stichting dit vormgeven in het verschaffen van voldoende werkgelegenheid, onderwijs en gezondheidszorg. Niet door het grootschalig inzamelen van hulpmiddelen en die te schenken aan de arme medemens, maar door de bevolking daar zelf te leren betrekken in het project. Ze te helpen om zelf de weg naar boven in te slaan.

 

www.twawebwa.com

 

Millenniumplatform > Hulpproject Gambia

Uiteraard worden in de kraam van Hulpproject Gambia, spullen uit Gambia verkocht. Verder is er enveloppentrekken. Alles ten bate van het Hulpproject Gambia.

"Wij steunen een schooltje in het dorp Manduar in The Gambia. Tevens helpen wij de community van dit dorp zoveel als wij kunnen waarbij het accent uiteraard ligt bij de meest armste gezinnen.
Een van onze doelen is om de kinderen een betere toekomst te bieden m.n. door de mogelijkheid van scholing. Gambia kent geen leerplicht. Hebben de ouders niet voldoende geld dan kunnen de kinderen niet naar school.
 
Wat wij toe nu toe hebben kunnen realiseren is te lezen op onze website:

www.gambiamanduar.wordpress.com
 

De hulp die wij bieden is op adhoc-basis.Wij zijn net als andere hulpprojecten, organisaties en stichtingen ook afhankelijk van giften van derden. Wij ontvangen best wel behoorlijk veel goederen die wij per container naar Gambia(Manduar) sturen. Dit kost natuurlijk geld. Met de opbrengst van de verkoop van goederen op het aanstaande hippiefestival zal worden gebruikt voor het verzenden van hulpgoederen!!"

Millenniumplatform > Amnesty International

Bij de kramen van het Millenniumplatform is op zaterdag ook Amnesty International aanwezig.


"Met jouw donatie zet Amnesty International zich in voor de duizenden slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Om onafhankelijk te blijven, neemt Amnesty voor de uitvoering van onderzoek en acties geen geld aan van overheden. Daarom zijn wij in ons werk afhankelijk van donaties van mensen zoals jij."

bron: www.amnesty.nl

 

 

Anja de Jongh

Anja de Jongh komt al jaren op het hippiefestival, en verblijdt ons met haar dans en verschijning. Dit jaar staat ze net als vorig jaar op de bazaar, met onder meer hippie kinderkleding, die ze zelf op Bali inkoopt. Ze heeft ook veel mooi kunstnijverheid, van de Aboriginal stip techniek tot sieraden, alles handgemaakt van hout, schelp en been. Vele amuletten en prachtige , kleurrijke tassen en belly belts van de hippitribes.

Ook heeft Anja ikats, Batik en tie en dye kleding, en handgeweven sjaals.

 

fotoStudio Ziezo, hippiefestival 2011 (rechts: Anja de Jongh)

 

 

Bambooban

Christoff Everart, de man achter de stijlvolle bambooban-collectie.

Hij heeft vele reizen gemaakt om kennis , inspiratie en ervaring op te doen op het gebied van bamboe en houtbewerking.

Zijn artistieke eigenzinnigheid zat er al vanaf jonge leeftijd in, zijn kunstzinnige grootvader en moeder inspireerden hem al van thuis uit.

Hij verfijnde zijn handigheid bij trappenmakerij Luc Steels en volgde daarna een opleiding binnenhuisachitectuur aan de kunstakademie van St-Niklaas

Met veel plezier lanceert hij nu, online, deze schitterende handgemaakte collectie lampen, die al meer dan 15 jaar verkocht wordt op exclusieve locaties.

Bamboo

Bamboe is een groep van grasachtigen gekenmerkt door een enorme variatie in groeivormen en verspreidingsgebied. Bamboe komt van nature voor in alle werelddelen met uitzondering van Europa. Ze groeien in gebieden op zeeniveau tot hoog in de bergen, op 3000 a 4000 m hoogte.

Bamboes zijn grassen; er zijn ongeveer 1200 soorten bekend, die in twee grote groepen worden onderverdeeld, namelijk de houtige bamboes en de kruidachtige bamboes. Deze laatsten lijken sterk op grassen. Zij worden dwergbamboe genoemd en groeien als onderbegroeing in bossen.

De bamboes die ons het meest interesseren zijn de houtige bamboes, omdat ze zo tot onze verbeelding spreken.

De hoogste bamboes in Azie worden tot 50m hoog! Ze behoren tot de sterkst groeiende planten ter wereld en een groei van enkele centimeters per dag is geen uitzondering. De Phyllostachys edulis doet er in Japan 1 dag over om 121cm groot te worden!

Bovendien is bamboe zo uitzonderlijk nuttig. Bamboe word gebruikt als basis voor papier, het bouwen van woningen en stellingen, voor bruggen, het maken van textielvezels, vloeren, prachtige lampen enz… Bovendien kunnen van bamboe duizend en één nuttige gebruiksvoorwerpen gemaakt worden. 

Het zou met andere woorden mooi zijn om de oerbossen die nog overblijven te laten bijstaan door Co2 smullende bamboeplanten.

bron: www.bambooban.com

 

StudioWheels bus


De mobiele fotostudio van Gowan en Sandor is aanwezig.

De "StudioWheels"-bus op je event? kijk voor info op

www.studiogo1.tv/studiowheels

 

Grieks Eetcafé Jannis

Jannis is een Grieks restaurant met een zeer uitgebreide menukaart. Ze laten je genieten van onze Griekse specialiteiten.

Met veel inspiratie bereiden ze hun gerechten, om optimaal aan je wensen te kunnen voldoen. Ze leveren gezonde en verse maaltijden, door gebruik te maken van dagelijks verse producten en een juiste bereidingswijze, zodat je van een heerlijke maaltijd kunt genieten, zelfs als je het laat thuisbezorgen.

Wij bezorgen in Gorinchem, Arkel, Dalem, Vuren, Spijk en Schelluinen.

Voor het hippiefestival gaat Jannis nog extra dingen bedenken, met fruit en frisse salades.

 

www.jannisgorinchem.nl

 

Frietkar, wel 2 dit jaar!

Eetwereld.nl

Dit jaar komt Eetwereld met twee frietkarren, 1 bij de grote tent en 1 bij de kinderhoek.